meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon Emniyeti korunma yolları anlattı!

Trabzon Emniyeti, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Millet Bahçesi’nde stant açarak yeni dolandırıcılık yöntemlerini ve korunma yolları anlatıldı.

3.06.2023 15:02:24 0
Trabzon Emniyeti korunma yolları anlattı!

İnsanların bir web sayfası üzerinden haklarında şikayet varmış gibi sanal tuzağa çekildiğini ifade eden polis memuru İlhan Tozbulut, “Kullanıcılarımız en çok sosyal medyada kullanımda bulundukları için sosyal medya hesaplarından güvenlik önlemleri almaları gerekiyor. Güvenlik şifreleri oluşturmaları gerekiyor. Şifrelerini sık sık değiştirmeleri gerekiyor. Ayrıca hesaplarında iki faktörlü kimlik doğrulamasını mutlaka kullanmalılar. Kimlik doğrulaması açık değilse, hesabınız tehlikededir.”  dedi.

Trabzon Emniyeti, vatandaşları siber tuzaklardan korumak için bilgilendirme çalışmalarına önem veriyor. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Millet Bahçesi’nde Emniyet tarafından stant açılırken, yeni dolandırıcılık yöntemleri ve korunma yolları anlatıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden polis memuru İlhan Tozbulut, siber suçlara karşı uyardı. Polis memuru İlhan Tozbulut, “Kullanıcılarımız en çok sosyal medyada kullanımda bulundukları için sosyal medya hesaplarından güvenlik önlemleri almaları gerekiyor. Güvenlik şifreleri oluşturmaları gerekiyor. Şifrelerini sık sık değiştirmeleri gerekiyor. Ayrıca hesaplarında iki faktörlü kimlik doğrulamasını mutlaka kullanmaları gerekiyor. Kimlik doğrulaması açık değilse, hesabınız tehlikededir.” açıklamalarında bulundu.

SOSYAL MEDYADA HİÇBİR ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Sosyal medyanın yanıltıcı unsurlar barındırabildiğine işaret eden İlhan Tozbulut, “Sosyal medyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Her atılan linke tıklamamak gerekir. Özellikle oltalama linklerine dikkat etmek gerekiyor. Özellikle direkt mesajdan gönderilen ‘Hakkınızda şikayet var. Hiç utanmıyor musunuz bu fotoğrafları paylaşmaya?’ vb. söylemlerle kullanıcıyı heyecanlandırıp o linke sevk etmeye çalışıyorlar. Linke tıkladığınız zaman kullanıcı adınız ve Instagram giriş şifrenizin yer aldığı sahte sayfa otomatik olarak geliyor. Kendi elinizle şifrenizi veriyorsunuz.  Hesabınızda iki faktörlü kimlik doğrulaması olsaydı telefonunuza gelen şifre olmadan kimse hesabınıza erişemeyecekti. O yüzden bu tür önlemlerin alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

SİBER SUÇLAR GLOBAL BİR SUÇTUR

Trabzon’da çok fazla siber güvenlik mağduru olup olmadığı yönündeki soru üzerine İlhan Tozbulut, “Siber suçlar konusunda bir sınırlama yoktur. Global bir suçtur. Sınırlama yoktur. Şurada burada bu kadar diyemeyiz. Çünkü internetin olduğu her yerde siber suç olması mümkündür.” yanıtını verdi. “Sanal dolandırıcıların şikayet edilmesinden sonuç alınabiliyor mu?” sorusu üzerine Tozbulut, “Olayları yüzde 60-70 civarında aydınlatabiliyoruz. Global bir suç olduğu için failler yurt dışında olabiliyor. Onunla ilgili yapacak bir şeyimiz olmuyor. Ancak yurt içinde bir fail tespiti yaptıysak gereğini yapıyoruz.” diye konuştu.  Polis memuru İlhan Tozbulut, “Sosyal medyada hiçbir şey göründüğü gibi değildir” uyarısını yenileyerek açıklamalarını tamamladı.

HABER MERKEZİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin