meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu sokakta dilendirilen çocuklar için komisyon kurdu

Trabzon'da Çocuk Dilendiriciliğine Müdahale!

10.06.2023 10:08:22 0
Trabzon İl Koordinasyon Kurulu sokakta dilendirilen çocuklar için komisyon kurdu

Trabzon'da turizmin yükselişiyle birlikte turisti rahatsız eden unsurlara da yavaş yavaş müdahele ediliyor. Kavşaklarda ve köşe başlarında kah doğrudan dilenderilen kah mendil satarak turisti rahatsız eden Suriyeli çocuk dilencilere nihayet müdahale edildi.

Suriyeli çocukların özellikle Arapça bildikleri için Arap turistlere yönelik ısrarcı ve agresif tutumları turizme ciddi zarar veriyordu.

VALİ KOMİSYON KURDURDU

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında sokakta çalıştırılmaya itilen çocuklara yönelik komisyon oluşturdu. Dilendirilen ve çalıştırılan çocukların kontrol altına alınmasını amaçlayan komisyon çalışmasında önemli mesafe aldı. 

CİDDİ DÜŞÜŞ SAĞLANDI

Sokakta istismar edilerek dilendirilen çocuklarda düşüş söz konusu olduğunu belirten Müdür N. Seha Sağlam, bu düşüşün İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan kararın neticesi olduğunu vurguladı. Sağlam, Emniyet, jandarma ve zabıta gibi kolluk kuvvetleri ve İl Müdürlüğümüzün ortak çalışmalarını başlatmasının ardından daha az sayıda istismar edilen çocukla karşılaşıldığını belirtti.    n HABERi 6’DA

Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında sokakta çalıştırılmaya itilen çocuklara yönelik komisyon oluşturdu. Komisyon, dilendirilen ve çalıştırılan çocukların kontrol altına alınmasını amaçlıyor.  Sokakta istismar edilerek dilendirilen çocuklarda düşüş söz konusu olduğunu belirten Müdür N. Seha Sağlam, bu düşüşün yaklaşık 2 ay önce Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan kararın neticesi olduğunu vurguladı. Sağlam, Emniyet, jandarma ve zabıta gibi kolluk kuvvetleri ve Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün ortak çalışmalarını başlatmasının ardından daha az sayıda istismar edilen çocukla karşılaşıldığını belirtti.

Emniyet ekiplerince takip edilmeye başlanan çocukların Çocuk Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Müdahale ve Değerlendirme Birimine getirilerek hem çocuk hem de aile üzerinde ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini bildiren İl Müdürü Sağlam, önceliklerinin çocuklara yönelik yapılan istismarın önlenmesi olduğunu belirtti. Sağlam, “Ailenin ihtiyacından, ziyade çocuğa istismarı, bir yaşam tarzı haline getirildiği tespit edilirse bu konuda kolluk birimleri ve adli birimler tarafından aileler hakkında yasal işlemler gerçekleştiriliyor. Ama bizim Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak önceliğimiz çocuklarımız ve bu çocukların istismarının önlenmesi” dedi.

“GEÇMİŞE GÖRE ŞUAN OLDUKÇA AZ SAYIDA ÇOCUĞA RASTLANIYOR”

Komisyonun kurulması ve çalışmaların başlatılmasının ardından geçmişe oranla şuan daha az sayıda dilene veya çalıştırılan çocuk ile karşılaşıldığını belirten Sağlam, “Bu yıl Trabzon'da trafik ışıklarında dilendirilen, çalıştırılan, istismar edilen çocuk sayısında ciddi bir düşüş var. Bu düşüş yaklaşık 2 ay kadar önce Sayın Valimizin başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan bir karara istinaden gerçekleşmiştir. Geçmişe göre şuan oldukça az sayıda çocuğa rastlanıyor. Bir çalışma başlattık. Trabzon'da ışıklarda dilendirilen, çalıştırılan çocukların olması halinde ona anında Emniyet Müdürlüğü, jandarma ya da zabıta kolluk birimlerince müdahale ediliyor ve akabinde o çocukların savcı talimatı doğrultusunda Çocuk Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı ilk Müdahale Ve Değerlendirme Birimine getirilmesi sağlanıyor. Bu çalışma başladıktan sonra vatandaşımızın da duyarlılığıyla ışıklarda çalıştırılan çocukların tespiti halinde anında müdahale ediliyor ve çocuklar olmaları gereken yerde yani eğitim kurumlarında veya arkadaşlarıyla oyun ortamında olmalarını temin etmeye çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLARA YÖNELİK BU İSTİSMARIN  ÖNLENMESİ”

Gerçekleşen çalışmalar neticesinde gelen çocuklara psikososyal destek verdikleri bilgisini paylaşan İl Müdürü Sağlam, “Kuruluşlar, çocuk koruma ve ilk müdahale birimine teslim edilen çocuklarımızın kendileriyle görüşüp onlara psikososyal destek veriyoruz. Çocukları doğru bilgilendirmeyle hayata hazırlamaya çalışıyoruz ve de bir başka yaptığımız şey bu çocukların aileleriyle görüşüyoruz. Gerçekten çocukların dilenmesini ya da istismar edilmesini gerektirecek bir zorunluluk var mı veya aileler tarafından bu çocuklar istismar mı ediliyor? Bunu anlamaya çalışıyoruz. Kamunun müdahale edebileceği alanlarda, ailenin gerçek muhtaçlığının tespit edilmesi halinde ailelere ekonomik anlamda kamu olarak destekliyoruz. Ama ailenin ihtiyacından ziyade çocuğa istismarı bir yaşam tarzı haline getirdiği tespit edilirse bu konuda kolluk birimleri ve adli birimler tarafından aileler hakkında yasal işlemler gerçekleştiriliyor. Biz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak önceliğimiz çocuklarımız ve bu çocukların istismarının önlenmesi.” ifadelerine yer verdi.

“ESAS BAŞARI HALKIMIZIN BİLİNÇLENMESİ SONUCUNDA OLACAKTIR”

 Kurumlar olarak gözle görülebilir oranda çalışmalar kaydettiklerini belirten Sağlam, durumun başarıyla sonuçlanması için halka çok fazla görev düştüğünü belirterek “Şunu çok rahat söyleyebiliriz ki çocuk istismarında büyük oranda bir azalma var. Bugüne kadar çalışmalarımızın çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü dışarıda gördüğümüz dilendirilen çocuk sayısı oldukça azalmış durumda. Ama buradaki esas başarı halkımızın bu konudaki bilinçlenmesi sonucunda olacaktır. Dışarıda trafik ışıklarında çalıştırılan çocuklara verilecek para ya da yapılacak alışveriş bir başka çocuğun daha ertesi gün o sokakta dilendirmeye gönderilmesine yol açacaktır. Dolayısıyla sokakta çalıştırılan çocuklara verdiğimiz her maddi destek ile çocuklara zarar vermiş olduğumuzun bilinçlenmesiyle ancak bu iş kalıcı olarak sonlandırılabilir.” değerlendirmelerinde bulundu.

MECLİSTE’DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Öte yandan turizm sezonun yaklaşmasıyla Ortahisar Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon'un önemli sorunlarından birinin sokaklardaki dilenciler olduğunu dile getirmişti. Çakıroğlu, “Yaz geldi turistler arttı. Bununla birlikte de olumsuzluklar da arttı. Dilencilere geleneksel kıyafetler giymiş dilenciler eklenmiş. Hiçbir şehirde böyle bir görüntü olmamalı. Köşe bucakta ağlayan profesyonel dilenci ekipleri var. Bunu belediyenin sıkı şekilde denetlemesi lazım.” şeklinde konuşmuştu.

HABER MERKEZİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin