meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisine ruhsatsız bir yapı inşaatı damga vurdu.

Trabzon'da Yine Ruhsat Tartışması!

8.06.2023 15:33:16 0
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisine ruhsatsız bir yapı inşaatı damga vurdu.

FORUM AVM ilave inşaatı ve Boztepe’deki ruhsatsız cami inşaatının ardından bu kez Çömlekçi’de tünel çıkışında bulunan bir binanın ruhsatsız bir biçimde otele çevrilmesi için yapılan tadilat Ortahisar Meclisi’nin gündemi oldu. Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, yapılan tadilat çalışmasının ruhsatsız olduğunu kaydetti. Çakıroğlu, “Bana bir şikayet geldi. Bu konuda bilgi istiyorum” dedi.

DOSYA NEDEN GELMİYOR?

n ÇÖMLEKÇİ Tünelinin çıkışında otele dönüştürülen inşaatı gündemine alan Çakıroğlu, “Bu inşaatın komisyonda bir dosyası var. Bu dosya meclise getirilmedi komisyonda bekliyor. Sorun varsa buraya gelsin sorunu burada konuşalım. Orada imalat devam ediyor. Ne dedi Ahmet Başkan, ‘abdestsiz namaz olmaz.’ Şehrin göbeğinde ruhsatsız iş olmaz. Amiyane tabirle söylüyorum, resmen üç maymunu oynuyoruz” dedi.

MÜDÜR, TATMİN EDEMEDİ

KONUYLA ilgili yanıt veren belediyenin ilgili birim müdürü, “Tünelin çıkışında tadilat ruhsat izni alınmadan devam eden bir inşaat vardı. Fakat biz geçen hafta gerekli uyarıları yaptık. Bize çalışmayı durduracaklarını söylediler. Yeşil alan olmadan önce bu bina ruhsatlıydı ama daha sonra plan değişikliği yapılmış. Dolayısıyla orada vatandaşın ruhsatı iptal olur mu bilmiyorum? ” dedi.

DAYI, “UTANIYORUM” DEDİ

n müdürün yaptığı konuşmanın kendisini tatmin etmediğini söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı, inşaat sahibinin Trabzon’da herkesin tanıdığı bir iş insanı olduğunu hatırlatarak, “O işletmenin sahibinin kim olduğunu herkes biliyor ama bunlara sesimiz çıkmıyor değil mi? Çok yazık. Ben şu anda burada olmaktan dolayı utanç duyuyorum. Biz bunu vatandaşa, kamuoyuna nasıl izah edeceğiz? ” dedi.

DİNÇER, “YETİŞEMİYORUZ”

MECLİS üyesi Mustafa Dinçer, konuyu bağladı. Dinçer, “Olay şu; Çömlekçi’de mevcut bir bina var. Yeni imar planıyla burası ruhsatlıyken yeşil alan haline geldi. Oradaki girişimci kardeşimiz bize yangın merdivenini de kapsayan bir tadilat projesi getirdi ve onun dışında da inşaata başladı. Biz bunu öğendik ve müdürlüğümüzü harekete geçirdik. Bu konuda başarılı olduğumuzu söyleyemeyeceğim.” dedi.

Ortahisar Belediye Meclisinde Çömlekçi Tüneli çıkışında bulunan binanın otele çevrilmesi için yapılan tadilat gündeme geldi. Konuyu gündeme taşıyan Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, yapılan tadilat çalışmasının ruhsatsız olduğunu kaydetti. Yetkililerin üç maymunu oynadığını söyleyerek,  “İdarenin otoriteyi temsil ettiği, otoritenin de ciddiye alınmadığı durumlarda idareyi yönetenlerin ve yetki aldığı yerlerin tavrı konusunda biz burada meclis olarak bir duruş ortaya koyduk. Bana bir şikayette bulunuldu. Bu konuda bilgi almak istiyorum. Hemen Çömlekçi Tünelinin çıkışında bir binada inşaat var. Bu inşaatın komisyonunda bir dosyası var. Bu dosya meclise getirilmedi komisyonda bekliyor. Sorun varsa buraya gelsin sorunu burada konuşalım. Orada imalat devam ediyor. Ne dedi Ahmet Başkan, ‘abdestsiz namaz olmaz.’ Şehrin göbeğinde ruhsatsız iş olmaz. Kuzey Kutbunda karbon ayak izimizi silmeye çalışıyoruz ama gözünüzün önünde olan şehrimizin göbeğinde olan işleri görmüyoruz, duymuyoruz. Amiyane tabirle söylüyorum, resmen üç maymunu oynuyoruz. Böyle bir şey olamaz. Buranın durdurulması gerekiyor. İdarenin böyle bir gücünün olduğunu düşünüyorum, en azından öyle inanıyorum. Yoksa da biz burada oturup yalandan imarla ilgili kararlar vermeyelim. Neyi bekliyoruz? Neyi bekletiyoruz? Bir proje uygunsa ona göre yapılır, uygun değilse yapılmaz. Oradaki imalata göre proje mi gelecek? Yeşil alanda böyle bir imalat olamaz. Herkes istediğini yapıyorsa biz de gidip oraya çadır kuralım. Bu şehri böyle mi yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“SÖZLÜ UYARI YAPTIK'

Konuyla ilgili yanıt veren belediye yetkilisi, “Tünelin çıkışında tadilat ruhsat izni alınmadan devam eden bir inşaat vardı. Fakat biz geçen hafta gerekli uyarıları yaptık. Bize çalışmayı durduracaklarını söylediler. Yeşil alan olmadan önce bu bina ruhsatlıydı ama daha sonra plan değişikliği yapılmış. Dolayısıyla orada vatandaşın ruhsatı iptal olur mu bilmiyorum? Şu anda dış cephede değişiklik yapılıyor. Biz en azından sözlü uyardık ama gerekli idari işlemi de tesis ediyoruz.” dedi.

 “VATANDAŞA HİÇ SORUMLULUĞUNUZ YOK MU?”

Söz alan CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı, AK Partili meclis üyelerine doğru dönerek konuştu. Yapılan usulsüzlüklere AK Partili meclis üyelerinin hiçbir yorumda bulunmamasına tepki gösteren Dayı, vatandaşa karşı hiç sorumluluk duyup duymadıklarını sordu. Yaptırım gücünün sadece gariban vatandaşa uygulandığını dile getiren Ömer Dayı, “Burada sağ tarafımda bulunan arkadaşların bu konuya sessiz, duyarsız kalmasına üzülüyorum. Burada bugün bizler varız yarın yokuz. Müdürümüzün yaptığı konuşma beni tatmin etmedi.  Gariban bir vatandaş balkonunu kapatsa hemen müdahale ediliyor, cezayı uygulanıyor,  müeyyideler yapılıyor veya inşaatı durduruluyor. Ama ne hikmetse bir yerlerden talimat geliyor ve susuluyor. O işletmenin sahibinin kim olduğunu herkes biliyor ama bunlara sesimiz çıkmıyor değil mi? Çok yazık. Ben şu anda burada olmaktan dolayı utanç duyuyorum. Biz bunu vatandaşa, kamuoyuna nasıl izah edeceğiz? Yarın vatandaş böyle bir yanlış yaptığı zaman nasıl ceza uygulayacaksınız? Birazcık elinizi vicdanınıza koyun. Nasıl yaptırım yapamıyorsunuz bu usulsüzlüklere? Yok efendim sözlü uyardık, yok efendim öyle dediler. Bırakın Allah aşkına! Ya birbirimizi kandırmayalım burada. Adam resmen gasp etmiş Forum’daki otopark alanını.  Gasp etmiş biz neyi konuşuyoruz? Hiç mi utanmıyoruz? Şu halka vatandaşa karşı hiç mi sorumluluğumuz yok bizim? Niye herkes susuyor, kimden talimat geldi de gidip oraya müdahale edemiyoruz?  Burada birbirimizi kandırıyoruz. Ben utanıyorum meclis üyesi olmaktan dolayı. Burada oturmaktan dolayı utanç duyuyorum.” diyerek isyan etti.

“BAŞARILI DEĞİLİZ”

Ömer Dayı’nın açıklamalarına yanıt veren AK Partili meclis üyesi Mustafa Dinçer, usulsüz faaliyetlerde bulunanları uyardıklarını ama iletişim kurmak konusunda başarılı olamadıklarını kabul ederek, “Bize günde onlarca yüzlerce şikayet geliyor. Ortahisar gerçekten büyük bir yer. Ortahisar'a hizmet etmek de çok kolay değil. Biz imar komisyonundaki arkadaşlardan memnunuz. Hiçbir şekilde imar konusunda bizi zorlayıcı, belediyemizi zor durumda bırakan hiçbir şey duymadık. Ama olay şu; Çömlekçi’de mevcut bir bina var. Yeni imar planıyla burası ruhsatlıyken yeşil alan haline geldi. Oradaki girişimci kardeşimiz bize yangın merdivenini de kapsayan bir tadilat projesi getirdi ve onun dışında da inşaata başladı. Biz bunu öğendik ve müdürlüğümüzü harekete geçirdik. Onlarla iletişime geçeceğiz. Bizim için şikayet edenler de şikayet edilenler de değerlidir. Bizim amacımız hemen cezai işlem yapıp ceza yazmak değil, iletişim kurmak zorundayız. Bu konuda başarılı olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Çünkü imar haklarının çıktığı, imar barışlarının çıktığı, geçici maddelerle elektrik, su, telefon bağlamanın meşru hale geldiği bir pozisyonda geldiğimiz noktayı gördük. Bu konuda birim olarak da eksik eksikliğimiz var, şahıs olarak da olabilir. Ben bize sabır göstermelerini bekliyorum.  Ama olmayan bir binadan bahsetmiyoruz, park alanına bir bina yapıldı konusu değil mevcut bir bina var. Tadilat için geldiler biz de gereğini yapacağız.” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ


Anahtar Kelimeler: Trabzon Ortahisar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin