Tarih: 19.07.2023 15:03

Trabzon Akçaabat’ta Atatürk Anıtı’na gerçekleştirilen çirkin saldırının ardından Trabzon Barosu da olaya dahil oldu

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Atatürk Parkı'nda yer alan Atatürk Anıtı’na 18 Temmuz tarihinde balyozlu saldırı gerçekleştirildi. Saldırının S.V. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği çevredeki güvenlik kameralarının incelenmesiyle tespit edildi.

Atatürk Anıtı’nın bacak kısımlarına vurarak yıkmaya çalışan S.V.’nin daha önce de Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına saldırarak zarar vermeye çalıştığı öğrenildi. Atatürk Anıtı’na çirkin saldırıyı gerçekleştiren zanlının 11 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

“ATA’MIZIN AZİZ HATIRASINA YAPILAN BU ÇİRKİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ”

Utanç verici saldırının ardından birçok kurum ve kesim kınama mesajı yayınladı. Trabzon Valiliği saldırganın gözaltına alındığını ve hakkında çok yönlü soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bunun ardından Trabzon Barosu da olaya dahil oldu.

Trabzon Barosu Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin ve Türk halkının ortak değeri olduğunu belirterek, “Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına yapılan çirkin saldırıyı büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu olmakla birlikte hepimizin ortak değeridir. Ata’mızın aziz hatırasına yapılan bu çirkin saldırıyı lanetliyor ve hukuki süreci sonuna kadar yakinen takip edeceğimizi önemle bildiriyoruz.” açıklamasında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —