Tarih: 27.07.2024 12:45

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı: "Bize Emanet Olan Canlara Sahip Çıkacağız"

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sokak hayvanlarıyla ilgili yürürlüğe girecek yeni yasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, “Bize emanet olan bu canlara sahip çıkacağız” diyerek, hayvanların refahı ve sokaklarda popülasyon kontrolü konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Başkan Genç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu ile birlikte merkezin işleyişini değerlendirdi. 2018 yılından beri hizmet veren merkezin mevcut durumuyla ilgili bilgi veren Genç, yeni yasanın belediyelere büyük sorumluluklar yüklediğini belirtti.

Genç, “Özellikle yeni bir yasanın hazırlandığı bu dönemde, belediyelere sokaktaki köpeklerin hem kısırlaştırılması hem de sahiplendirilmesi noktasında olağanüstü bir sorumluluk düşüyor. Bize emanet olan bu canlara sahip çıkacağız. Mevzuata göre sokaktan alıp kısırlaştırıp tekrar sokağa bırakma yöntemini uygulayarak popülasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Ayrıca, kısırlaştırma ve sahiplendirme konusunda bir seferberlik başlatacağız” dedi.

Başkan Genç, mevcut yasayla ilgili bazı spekülasyonlara da yanıt verdi. “Sokaktan köpeklerin toplanıp itlaf edileceği yönündeki algının tamamen yanlış olduğunu ve siyasi amaçlı spekülasyonlar olduğunu vurgulamak istiyorum. Trabzon olarak bu konuyu kontrol altına aldık. Son beş yılda 82 dönümlük alanda 3 bin 5 köpeği sahiplendirirken, 11 bin 718 köpeği de kısırlaştırdık. Bu sayıyı artıracağız ve barınaklar oluşturarak bu sorunu çözmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise, hayvanların gezme alanlarının oluşturulacağına ve sokaklarda insanlara zarar vermeden güvenlik önlemlerinin alınacağına dikkat çekti. Şen, “Hayvanların canına kıymadan, zarar vermeden insanları korumak mümkündür. Cumhurbaşkanımızla bu konuyu birkaç kez görüştük ve yasal düzenlemelerle hayvanların zarar görmeden bu sorunun çözüleceğini belirledik” dedi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu da, vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunarak, “Tüm vatandaşlarımızı sahiplenmeye ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —