Tarih: 07.08.2024 12:40

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Önemli Bir Proje: Kreşler Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, annelerin çalışma hayatına katılımını desteklemek ve çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla büyük bir projeyi hayata geçiriyor. Belediye Kreşleri Projesi kapsamında ilk adım, Ortahisar ilçesi Çukurçayır Mahallesi’nde atılacak.

Başkan Genç’in büyük önem verdiği ve şehir genelinde yaygınlaştırılması planlanan bu projeyle, çocukların eğitimine katkıda bulunmak ve ailelerin bütçelerini zorlamadan hizmet sunmak hedefleniyor. İlk kreşin açılışının ardından, Pelitli, Beşirli ve Erdoğdu mahallelerinde de kreşler hizmete girecek.

Başkan Genç, kreşlerin vatandaşların hayatını kolaylaştıracağını vurgulayarak, “Kadın çalışanlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve iş hayatındaki devamlılıklarını sağlamak için kreş projesi sözü vermiştik. Projemiz için ilk adımı Çukurçayır mahallemizde atıyoruz. Zaman içerisinde kreşlerimizi bütün ilçelerimizde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Kreşler, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırırken, çocuklar uzmanlar ve çocuk gelişimciler eşliğinde eğitim alacak. Proje ile ailelerin gözü arkada kalmayacak. Örnek olacak çalışma hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu girişimi, şehir genelinde kadın çalışanlar ve aileler için önemli bir destek sunacak. Kreşlerin, hem eğitim kalitesi hem de erişilebilirliği ile örnek teşkil etmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —