Tarih: 11.08.2023 09:52

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin işçilere yaptığı zam gerçekten yeterli mi?

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi ve Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından imzalanan sözleşme kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’de çalışan toplam 2381 işçiye 2024 yılı sonuna kadar yüzde 61 oranında zam yapıldı.

İşçilerde en düşük ücretin 18 bin TL’ye yükseltildiği kaydedilirken, Büyükşehir Belediyesi yaşanan gelişmeyi, “Başkan Zorluoğlu’ndan enflasyonun çok üzerinde zam” başlığıyla servis etti. Ülkedeki ekonomik tablo ortada.

Kiraların ortalama 8-10 bin TL’yi bulduğu Trabzon’da 18 bin TL’lik maaşın işçilerin elini rahatlatamayacağı yönünde kaygı duyarken, sendikanın farklı illerde yaptığı sözleşmelere bir göz atalım istedik.

Yozgat Aydıncık Belediyesi ile işçileri için yüzde 98 oranında zam anlaşması yapılmış. Yozgat Şefaatli Belediyesi ile yüzde 95 oranında zam için anlaşma  sağlanmış. Çanakkale Eceabat Belediyesi ile yüzde 100 oranında anlaşma imzalanmış. Kırıkkale Karakeçili Belediyesi de yüzde 100 zam oranında anlaşılan belediye olmuş. Erzincan’ın Üzümlü Belediyesi ile de ilk 6 ay yüzde 110 zam ile kalan 6 ayda enflasyon +10 zam yapılması konusunda anlaşma sağlanmış. Elbette farklı şehirlerde yüzde 60-70-80 civarında imzalanan sözleşmeler de vardır. Ancak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin pahalılığın had safhada kendini gösterdiği Trabzon’da büyüklük yapıp daha büyük bir oranda zam vermesini beklerdik. Umarız ek protokol yapılarak, işçilerin elleri rahatlatılırken yüzleri de güldürür.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —