Tarih: 19.10.2024 09:37

Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde Hüsn-i Tilavet Kursu Kapanış Etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon’un Darıca Mahallesi’nde bulunan Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde düzenlenen Hüsn-i Tilavet (Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma) Kursu, 6 aylık eğitim sürecinin ardından sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin katılımıyla, 17 Ekim 2024 Perşembe akşamı Söğütlü Mahallesi Ulu Camii’nde bir Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve dua programı gerçekleştirildi.

Program, Eğitim Görevlisi Alaettin DERMAN, Hikmet KARACA ve Trabzon Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa KANDEMİR'in riyasetinde düzenlendi. Etkinlikte, kursiyerler çeşitli makamlarda Kur’an-ı Kerim tilavet ederken ilahiler seslendirildi ve manevi bir atmosfer yaşandı.

İhtisas Merkezi Müdürü İsa Onay’dan Tebrik Mesajı

Programda konuşan Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa ONAY, Diyanet Akademisi'ne bağlı Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin görevleri ve Hüsn-i Tilavet kursunun önemi hakkında kısa bilgiler verdi. Onay, eğitim sürecinde emeği geçen hocaları ve kursiyerleri tebrik ederek, kursiyerlere yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Program, Eğitim Görevlisi Hikmet KARACA’nın duası ve yatsı namazının cemaatle kılınmasıyla sona erdi.

Geniş Katılımlı Program

Programa, Akçaabat İlçe Müftü Vekili Erkan BEBEK, Müftülük Şube Müdürü Ali SAY, Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlileri, Hüsn-i Tilavet kursiyerleri, üniversite öğrencileri, cami görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu anlamlı program, Kur’an-ı Kerim’in güzel okunması ve dinî bilgilerin aktarılması adına önemli bir etkinlik olarak değerlendirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —