Tarih: 12.10.2024 10:23

Trabzon Eğitim-Sen'den Eğitimden Tasarruf Edilmemesi Çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Eğitim-Sen Şube Başkanı Muhammet İkinci, Trabzon Spor Lisesi'nin futbol sahasının kullanılamaz durumda olmasına dikkat çekerek, eğitimde tasarruf yapılmaması gerektiğini vurguladı. İkinci, "Yaklaşık 350 öğrencimizin okuduğu ve spor lisesi olan bir okulun futbol sahasının bu durumda olması kabul edilebilir bir şey değil," dedi.

İkinci, Ortahisar ilçesindeki Trabzon Spor Lisesi'nde yaklaşık üç yıl önce yaşanan istinaf duvarı çöküşü nedeniyle öğrencilerin futbol sahasını kullanamadığını belirtti. "Burada yapılan hiçbir mühendislik tekniğine uygun değil. Eğitimden tasarruf edilmemesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz," ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen Başkanı, yetkililere seslenerek, "Her fırsatta eğitimde itibardan bahsedenlerin bu durumu görmeleri gerekiyor," dedi. Ayrıca, sadece Trabzon Spor Lisesi değil, diğer okullarda da benzer sorunların yaşandığını vurguladı. "Bölgemiz çok yağmur alan bir yer. Bir yağmur artışıyla bu duvarların tamamen yıkılması söz konusu olabilir," diyerek, acil çözümler talep etti.

İkinci, eğitim alanına daha fazla kaynak aktarılması gerektiğini belirterek, "Biz ısrarla çocuklarımızın daha nitelikli, daha güzel ortamlarda, sağlıklı bir eğitim almasını talep etmeye devam edeceğiz," şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —