Tarih: 08.01.2024 13:37

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü'nden Verem Haftası'nda Bilgilendirme

Facebook Twitter Linked-in

Programda, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Uzm. Dr. Tuğçe Mehlika ŞANVER, verem hastalığı, aşılanmanın önemi ve korunma yolları hakkında bilgiler verdi.

ŞANVER, verem hastalığının, Mycobacterium tuberculosis isimli bakterinin neden olduğu, solunum yoluyla bulaşan bir hastalık olduğunu söyledi. Hastalığın, akciğer, kemik, beyin, lenf bezleri gibi vücudun birçok organını etkileyebileceğini belirten ŞANVER, erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.

ŞANVER, verem aşısının, Bacillus Calmette-Guérin (BCG) aşısı olduğunu ve bu aşının, 11-18 yaş arası çocuklara ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilere yapıldığını söyledi. BCG aşısının, verem hastalığına yakalanma riskini azalttığını belirten ŞANVER, "Verem hastalığından korunmanın en etkili yolu, BCG aşısı yaptırmaktır" dedi.

ŞANVER, verem hastalığından korunmak için alınabilecek diğer önlemleri de şöyle sıraladı:

ŞANVER, verem hastalığının tedavisinin, uzun süreli ve düzenli ilaç kullanımıyla mümkün olduğunu belirterek, "Verem hastalığı, erken teşhis ve tedaviyle tamamen iyileşebilen bir hastalıktır" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —