Tarih: 29.07.2024 10:50

Trabzon İtfaiyesi İki Ayrı Operasyonda 5 Canı Kurtardı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Of ve Çarşıbaşı ilçelerinde gerçekleştirdikleri iki başarılı operasyonla dikkat çekti. Of ilçesinde, bir çocuk dahil olmak üzere dört kişinin hayatını kurtaran ekipler, Çarşıbaşı’nda ise uçuruma yuvarlanan yaşlı kadını uzun uğraşlar sonucu kurtardı.

Of'ta Yangın Alarmı

Of ilçesinin Eskipazar Mahallesi'nde, 6 katlı bir apartmanın 1. katında kombi kaynaklı bir yangın çıktı. Kısa sürede alevler tüm evi sararken, içinde biri çocuk dört kişi balkona sığındı. Apartman boşluğunun dumanla dolması nedeniyle binadan çıkamayan vatandaşlar, Of İtfaiye Grup Amirliği ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde kurtarıldı. Ekipler, yangını söndürüp, duman altında kalan kişilere temiz hava vererek güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağladı.

Uçurumdan Kurtarma Operasyonu

Çarşıbaşı ilçesi Fener Mahallesi'nde ise 80 yaşındaki Şaziye Genç, 100 metrelik bir uçuruma yuvarlandı. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine, Çarşıbaşı İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ve sağlık görevlileri hemen bölgeye sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Genç sedyeye alınarak itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu uçurumdan çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadının tedavisi devam ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, bu tür acil durumlarda gösterdikleri hızlı ve etkili müdahale ile halkın takdirini kazanmaya devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —