Tarih: 29.01.2024 13:22

"Trabzon, Kış Aylarında Pahalılıkta Zirveyi Ordu'ya Kaptırdı: BETAM Raporu"

Facebook Twitter Linked-in

Rapora göre, büyükşehirler arasında en fazla artış yaşanan şehir Ordu oldu. 2022 yılı aralık ayında kiralık konutun metrekaresi 30,9 iken, 2023 yılı aralık ayında bu rakamın 90,6'ya yükseldiği belirtiliyor. Yıllık cari kira artış oranı ise %193,5 olarak kaydedildi. Bu durum, Ordu'nun pahalılıkta dikkat çeken bir yükseliş yaşadığını gösteriyor.

Trabzon, özellikle bahar döneminde kiralık konut fiyatlarında yaşanan %300'lük artışla Türkiye'nin konuttaki en pahalı şehirlerinden biri olarak öne çıkıyordu. Ancak, kış aylarında Ordu'nun yükselişiyle birlikte Trabzon, pahalılıkta zirveyi rakiplerine kaptırdı.

Rapora göre, Trabzon'un pahalılıktaki zirvesini bırakmasının ardında, Ordu'da yaşanan kış aylarındaki kira artışlarının etkili olduğu belirtiliyor. Ordu, kış aylarındaki kira artışı ile Trabzon'u geride bırakarak zirveye yerleşti.

Ancak, Trabzon'un yaşadığı düşüşe rağmen Türkiye genelindeki diğer şehirler arasında önemli artışlar yaşandığı da raporda vurgulanıyor. Örneğin, Kahramanmaraş'ta yıllık cari kira artış oranı %190,1, Diyarbakır'da %180,3, Van'da %177,9 ve Erzurum'da ise %169,7 olarak kaydedildi. Trabzon ise en fazla artış yaşanan kentler sıralamasında yer almadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —