Tarih: 22.10.2023 10:40

Trabzon Kongre ve Fuar Merkezi İnşaatında Belirli Bir Mutabakata Varıldı: Uzun Süren Bekleyiş Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Netlik kazanmayan proje, kentin büyük organizasyonlar ve fuarlar düzenleme yeteneğini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Samsun'da Eylül ayında başarıyla gerçekleştirilen 8. Kitap Fuarı'na ev sahipliği yapabilen Samsun, aynı zamanda yapımı tamamlanamayan Kongre ve Fuar Merkezi nedeniyle Trabzon'a kıyasla büyük organizasyonlarda bir adım önde bulunuyor. Ortahisar Belediyesi, bu yıl 3. Kitap Günleri etkinliğini düzenlemek için Kongre ve Fuar Merkezi'nin -2 katını kullanmak zorunda kaldı, ancak bu sıkıntıyı gidermeye yetmedi.

Projenin yavaş ilerlemesi nedeniyle, Armada Grup tarafından 2016 yılında başlatılan inşaat hala tamamlanabilmiş değil. Zaman içinde Armada Grup, ruhsat yenileme ve borç ödeme gibi gerekli işlemleri gerçekleştirmedi. Bu durum, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi tarafından açıklanırken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun devreye girdiği belirtildi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, "Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapımcı firma ile görüştü. Bu görüşmenin sonuçlarını bekliyoruz. Belli bir mutabakata kaldılar. Biz de Kongre ve Fuar Merkezi için yönetim kurulu toplantımızı henüz yapmadık. Toplantıya kadar bekleyeceğiz. Yapımcı firma yapması gereken görevleri yaparsa çalışmaya devam edecek. Olmazsa yönetim kurulu tekrar karar alacak," dedi.

Trabzon Kongre ve Fuar Merkezi projesi, tamamlanabilmesi için hala belirsizliklerle dolu bir geleceği işaret ediyor. Kent, bu önemli organizasyonları düzenleme yeteneğini yeniden kazanabilmenin umuduyla gelişmeleri yakından takip ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —