Vali Yıldırım, şehirleşme, inşaatlar, binalar, köprüler, yollar ve viyadüklerin bu gerçeği göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğini vurguladı.
Konferans, 12 ülkeden ve Türkiye'den 85 üniversiteden bilim insanının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikte inşaat mühendisliği ve mimarlık alanlarında uzmanlar, yeni teknolojik gelişmeleri ve dünya genelinde yaşanan depremlerden örnekler sunarak bilgi paylaşımında bulunuyorlar. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremler özelinde Türkiye'nin deprem gerçeği ve alınabilecek tedbirler de tartışılıyor.
Vali Yıldırım, Trabzon'un deprem açısından daha düşük bir risk taşısa da heyelan ve sel baskınlarına karşı daha hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. Depremler, seller, ve heyelanların devam edeceğini ifade eden Yıldırım, bu doğal afetlere uygun bir yaşam standardı geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, binaların deprem ve afet gerçeğine uygun şekilde inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Vali Yıldırım, "Bu bize yakışmaz" diyerek, afetlere karşı alınması gereken tedbirlerin önemini vurguladı. Ayrıca, depremler, sel baskınları ve heyelanların önlenemeyeceğini, ancak bu tür olaylardan zarar görülmemesi için uygun bir yaşam standardının geliştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bu açıklamalar, Trabzon'da doğal afetlere karşı daha hazırlıklı olunması gerektiği ve binaların bu tür olaylara dayanıklı şekilde inşa edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.