Tarih: 26.07.2024 15:19

Trabzon’a Sel ve Taşkınlara Karşı Yeni Araç Desteği: DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’ne 24 Ekskavatör Gönderildi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle, Karadeniz Bölgesi'ndeki 13 ile gönderilen iş makineleri, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü'ne teslim edildi. Bu araçlar, sel ve su baskını taşkınlarına karşı risk azaltma, müdahale ve iyileştirme çalışmalarında kullanılacak.

Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AFAD Başkanı Okay Memiş, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık ve DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi katıldı.

Vali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, “Bölgemiz heyelan ve taşkınların yoğun olarak yaşandığı bir yer. Bu bakımdan devletimizin her daim hazırlıklı olması çok önemlidir. Devletin tüm kurumları uyum içinde olmalı ve olumsuzluklara karşı müdahaleye hazır olmalıdır. Bu araçlar, vatandaşımızın hizmetinde kullanılarak büyük bir değer taşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilen 24 adet ekskavatörden 8 adedinin Trabzon’da hizmet vereceği açıklandı.

Törenin ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler, DSİ bünyesinde oluşturulan Taşkın Müzesi’ni ziyaret ederek, bölgenin sel ve taşkınlara karşı alınan önlemleri inceledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —