meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'da Hangi Plajlar Tehlikeli, Hangileri Güvenli?

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Yüzme Suyu Takip Sistemi 2023 verileri açıklandı. Bakanlık tarafından yapılan incelemede Trabzon’un plajlarının ilçelere göre ne durumda olduğu belirtildi.

11.06.2023 14:07:00 0
Trabzon

Toplam 28 plaj bulunan Trabzon’da 6 plaj Akçaabat İlçesi sınırlarında yer aldı. Yüzme Suyu Takip Sistemi verilerine göre ilçede bulunan plajlardan 3 tanesi denize girmek için mükemmel olarak değerlendirilirken 1 tanesi iyi, 1 tanesi de yeterli olarak değerlendirildi. Akçaabat İlçesinde bir plaj da vatandaşlara hizmet vermeye yeni başladı. Denize girmek için uygun olan 6 plaja sahip Akçaabat’ta sadece bir plajda cankurtaran hizmeti verilmesi de dikkat çekti.

Akçaabat İlçesindeki plajlar

Akçaabat Söğütlü Mahallesi Çinili Cami Doğusu, Hilton Otelin Batısında bulunan plajın da denize girmek için mükemmel olduğu kaydedildi. Cankurtaran ve ilkyardım hizmetinin olmadığı plajda Escherichia coli değerinin 34, intestinal enterokok oranının ise 16 olduğu görüldü.

Darıca Plajı'na Girilir mi?

Akçaabat Darıca Plajının denize girmek için iyi olarak sınıflandırılan plajlar arasında olduğu kaydedildi. Engelli erişim hizmeti bulunan plajda cankurtaran ve ilkyardım gibi hizmetler ise yer almadı. Escherichia coli oranı 25 olan plajda intestinal enterokok oranı 12 olarak kaydedildi.

Salacık Plajı'na Girilir mi?

Akçaabat Salacık Plajının denize girmek için mükemmel olduğu belirlendi. Duş, tuvalet, yemek, soyunma kabini, otopark ve cankurtaran hizmeti olan plajda Escherichia coli oranı 38, intestinal enterokok oranı ise 40 olarak kaydedildi.

Akçaabat’ın Salacık Mahallesi Nihat Usta Köfte Salonu Karşısında bulunan plajın yeni açıldığı belirtilirken, plajda cankurtaran, otopark ve ilkyardım gibi hizmetlerin olmadığı görüldü. Plajda Escherichia coli oranı 40, intestinal enterokok oranı ise 15 olarak belirlendi.

Akçakale Plajı'na Girilir mi?

Akçaabat’ın Akçakale Plajının ise yeterli olduğu belirtildi. Duş, tuvalet, yemek ve soyunma kabini gibi hizmetlerin olduğu plajda Escherichia coli oranı 2, intestinal enterokok oranı ise 8 olarak kaydedildi.

Mersin Plajı'na Girilir mi?

Denize girmek için mükemmel olarak değerlendirilen Akçaabat Mersin Plajında duş, tuvalet, yemek, soyunma kabini, engelli erişimi ve otopark hizmetlerinin olduğu görüldü. Plajda Escherichia coli oranı 7, intestinal enterokok oranı ise 6 olarak kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Yüzme Suyu Takip Sistemi 2023 yılı değerlendirme verilerini paylaştı. Sistemde Trabzon’da bulunan plajların da hizmet kalitesi açısından ne seviyede olduğu ortaya çıktı.

Yapılan araştırma sonucunda Trabzon’un Of ilçesinde bulunan plajların yeterli seviyede olduğu görüldü. İlçede bulunan toplam 4 plajdan 3’ü yüzmek için yeterli seviyede olarak değerlendirilirken, 1 tanesi de mükemmel olarak değerlendirildi. Bununla birlikte Of İlçesinde bulunan 4 plajın hiçbirinde cankurtaran hizmetinin olmadığı da kaydedildi.

Of İlçesinde bulunan plajlar

Of İlçesindeki Eskipazar Ayazoğlu Mevkii Plajının denize girmek için yeterli olduğu belirlendi. Plajda cankurtaran ve otopark hizmeti verilmediği belirtildi. Öte yandan plajda idrar yolu enfeksiyonunun başlıca nedeni olan bakterilerden Escherichia coli oranı 44, intestinal enterokok oranı ise 20 olarak belirlendi.

Of İlçesinde Kıyıcık Jandarma Karakolu Karşısında bulunan plajın denize girmek için yeterli olduğu belirlendi. Plajda cankurtaran ve otopark gibi hizmetler ise yer almadı. Öte yandan plajın Escherichia coli oranı 24, intestinal enterokok oranı ise 9 olarak kaydedildi.

Of İlçesi Kıyıcık Eskipazar Çay Fabrikası Karşısında bulunan plajın denize girmek için yeterli olduğu belirlendi. Otopark, cankurtaran ve ilkyardım hizmetlerinin olmadığı plajda Escherichia coli oranı 0 olan plajın intestinal enterokok oranı ise 100 olarak belirlendi.

Of İlçesi Soğukpınar Mahallesi Barınak Önünde bulunan plajın denize girmek için mükemmel alanlar arasında olduğu kaydedildi. Plajda soyunma kabini ve tuvalet hizmeti verilirken cankurtaran ve otopark hizmeti ise yer almadı. Bununla birlikte Escherichia coli oranı 0 olan plajda, intestinal enterokok oranının ise 5 olduğu belirlendi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Yüzme Suyu Takip Sistemi 2023 araştırma verileri paylaşıldı. Açıklanan araştırma sonuçlarına göre Trabzon’un en iyi plajları da belirlendi. Toplam 28 plajı bulunan Trabzon’da Çarşıbaşı İlçesi’nde yer alan plajların değerlendirmeleri dikkat çekti. Toplamda 4 plaja sahip olan Çarşıbaşı İlçesindeki 3 plajda cankurtaran hizmeti verilirken sadece 1 plajda cankurtaran hizmeti yer almadı.

Çarşıbaşı’nda yer alan plajlar

Cankurtaran hizmetinin olduğu Çarşıbaşı İlçesi Yoroz Plajı, Yüzme Suyu Takip Sisteminde mükemmel olarak değerlendirildi. Escherichia coli bakterisi oranı 4, intestinal enterokok bakterisi oranı ise 4 olarak kaydedildi.

Cankurtaran ve otopark gibi hizmetlerin olmadığı Çarşıbaşı Kerem Plajı, Yüzme Suyu Takip Sisteminde denize girmek için mükemmel olarak değerlendirilen plajlar arasında yer aldı. Plajda escherichia coli bakterisinin oranı 11, intestinal enterokok oranı ise 8 olarak kaydedildi.

Denize girmek için mükemmel olarak değerlendirilen Çarşıbaşı Belediye Plajında duş, tuvalet, yemek, soyunma kabini, cankurtaran ve gözetleme kulesi gibi hizmetler yer aldı. Plajın Escherichia coli bakteri oranı 0, intestinal enterokok bakteri oranıysa 28 olarak belirlendi. 

Duş, tuvalet, yemek, soyunma kabini ve cankurtaran hizmetinin olduğu Çarşıbaşı Kaleköy Plajı denize girmek için mükemmel olarak değerlendirildi. Plajın Escherichia coli bakteri oranı 0, intestinal enterokok bakterisi oranıysa 15 olarak kaydedildi.

HABER MERKEZİ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin