meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'da temel atma töreni gerçekleşen yeni kriz!

Trabzon'da uzun süredir beklenen Güney Çevre Yolun projenin temelli geçtiğimiz günlerde atıldı. Ancak projenin arsasında kriz yaşanıyor.

10.05.2023 10:12:35 0
Trabzon

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu’nun katılımı ile gerçekleşen Güney Çevre Yolu Projesinin temel atma töreni sonrası arsa hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Projenin hayata geçirildiği arsanın sahiplerinin biri CHP Trabzon Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez’e yaşadığı mağduriyeti anlattı. Suiçmez yaşanılan mağduriyeti, “AKP'nin Güney Çevre Yolu yalanı. Seçim uğruna vatandaşın mülkiyet hakkı gasp edilmiş. Planı, programı, bütçesi olmadan, göz boyamak için kamulaştırma yapılmadan vatandaşın arazisine el konulmuş, iş makineleri sokulmuş. Vatandaş arazisinin başında nöbet tutmak zorunda bırakılmış.” ifadeleri ile kamuoyuna paylaştı.

Arsa sahiplerinden izin alınmamış
Milletvekili adayı Suiçmez yaşanılan olayı şu sözlerle aktardı: “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Adil bey’in 1 Mayıs’ta Güney Çevre Yolu Projesinin temel atma töreninin yaptığı yerdeyiz. Gördüğümüz şu: Sağımız kato, önde tarafta 2 büyük kamyon ve burada da yol kapatılmış çeşitli takibatlar atılmış durumda. Sol tarafıma baktığım zamanda bu arsanın sahibi Recep Bey’i görüyoruz. Recep bey buradan ayrılamıyor. Çünkü buradan ayrıldığında tapulu taşınmazından ne kamulaştırma yapılar ne de izin alınarak geçecekler. Dolayısıyla Recep Bey maalesef sabahın bu köründe burada bekliyor. Görevlilerde aşağıda bekliyor. Çok ilginç bir durum var. Bir vahşi devlet yapısını burada görüyoruz. Biz yaptık geçiyoruz diyecekler ama hala bu ülkenin yürekli vatansever vatandaşları var. Direnmeye çalışıyorlar.”

'5 dönüm 300 metrekare 13 tane müştereği var'

Arsa sahiplerinden biri olduğunu belirten vatandaş kesilen ağaçlara dikkat çekerek, “Bunu anlatırken bile utanıyorum. Resmen antidemokratik bir ülkede yaşıyoruz. Baktım fındıklığı kesmişler. Arkadaşa dedim ki sen kimsin? Ben dedi emir kuluyum. Kimin emrindesin? MAPA. Şirket göndermiş. Buradaki güzergaha öncesinden ağaçları kestiriyor. Katoya yer açmak için. Altta babamın kardeşi var. Ne oldu? Ne bitti? İmzayı atmış geçmiş. Burası 5 dönüm 300 metrekare 13 tane müştereği var. Ben bunlardan sadece biriyim. 10-20 metre ilerde tünel ağzı yapacaklar. Yaracaklar seçim sonrası kaybettin seçimi veya başka bir durum oldu proje değişti vb. Fay hattı gibi kalacak burası. Sonra ben cebimden para vereceğim. En az 50 kamyon hafriyat lazım dolması için. Onu geçtim. Ağaçlar… Ağaçları diksem şimdi benim ömrüm yetmez onların meyvesini almaya. Söylenecek çok şey var. Her şey illegal. Legal hiçbir şey yok.” açıklamasında bulundu.

Vatandaşın sözlerinin ardından Suiçmez, “ Çok acı gerçekten. Vatandaşın kendi toprağını bekliyor durumda bırakılması bir demokratik hukuk devletinde olacak bir şey değil. İnşallah 14 Mayıs’tan sonra vatandaşımızın hakkını hükmünü koruyacağız. Böyle gasp niteliğindeki hiçbir devlet girişimine de izin vermeyeceğiz.” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Trabzon  AK Parti  CHP

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

26.4° / 21.7°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin