Tarih: 22.04.2023 09:20

Trabzon'da Yeni Havalimanı tartışması

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da verdiği vaatlerle ilgili heyecan yarattı. Ancak bu vaatler daha önce de gündeme gelmişti. Raylı sistem, ikinci havalimanı ve sanayi sitelerinin taşınması gibi konular, önceki seçimlerde de yapılacağına dair söz verilmişti. Fakat bu sefer sözü verenin konuların uzmanı bir isim olması, Trabzon’daki insanların heyecanını artırdı.

Hafif raylı sistem projesi, “evet hemen şimdi” denilen projeler arasında yer alarak takdir topladı. Yeni havalimanı terminal binasının modern görünümü ise akıllarda yer etti. Ancak yapılacak dolgunun KTÜ sahil tesisleri dahil o bölgede deniz ile sahil arasına 5 metre yüksekliğinde dev bir kütle oturtulacak olması, hem Trabzonspor tesislerinin hem de oradaki birçok güzelliğin önüne beton duvar örüleceği anlamına geliyor.

Projenin gerekliliği tartışılmaz olsa da, KTÜ sahil tesisleri gibi nezih bir bölgenin kaybedilmesine neden olabilir. Her ne kadar Bakan Karaismailoğlu, tesislere dokunulmayacağı sözünü vererek, insanların bu konuda rahatlamasını sağlasa da, projede KTÜ sahil tesislerinin de kurtarılıp kurtarılamayacağı veya 500 metre daha ileriye yapılıp yapılamayacağı gibi konular hala tartışılmaya devam ediyor.

Trabzon’da son dönemde yapılan birçok yatırım, aceleye getirilerek yanlış konumlandırıldı. Reşadiye ve Kanuni bulvarı gibi bazı bölgelerde yapılan yanlışlar, insanların tepkisine neden oldu. Bu nedenle, Trabzon’da bir yanlışa daha meydan verilmemesi gerektiği konusunda herkes hemfikir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —