meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'da 2023 Yılı Asayiş Değerlendirmesi

Trabzon'da 2023 Yılı Asayiş Değerlendirmesi

KARADENİZ 3.01.2024 14:04:00 0
Trabzon

Trabzon Valiliği, 2023 yılı asayiş değerlendirmesi toplantısı düzenledi. Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, Trabzon'un huzurlu bir şehir olduğunu belirterek, "2023 yılında 28 bin civarında olay meydana geldi. Bunların içinde asayiş, trafik, siber suçlar, narkotik suçlar, kaçakçılık suçları, güvenlik şubeyi ilgilendiren suçlar, göçmen kaçakçılığı ve terör operasyonları var. Polis ve jandarmamız birlikte çalışıyor. Sahil güvenlik komutanlığımız da bu çalışmalara katılmakta" dedi.

Trafik olaylarına da değinen Vali Yıldırım, "İlimizde bir yıl içinde toplam 4 bin 350 trafik kazası meydana geldi. Arzu ediyoruz ki bu kadar da olmasın. Öte yandan bin 434 narkotik olay meydana gelmiştir. Uyuşturucuyla mücadele kararlılıkla sürüyor. Bunları üreten, satan, kullananlarla mücadele ediyoruz.

Yine ilimizde siber suçlar konusunda çalışmalar var. Bin 300 siber olay meydana geldi. Bunların çoğunu telefon dolandırıcılığı teşkil ediyor. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsun. Vatandaşlarımıza sizler aracılığıyla bir kez daha söylüyoruz ki bu tür telefonlara kesinlikle inanmasın. Hiçbir devlet kurumu telefonla bir şey istemez. Bir şey varsa savcılıktan gelir, doğrudan doğruya yazıyla bildirilir. Emniyet gelir kendilerine söyler. Ondan sonra kurumlara götürürler. Vatandaşımızın bu tür şeylere inanmaması önemlidir" şeklinde konuştu.

Vali Yıldırım, Trabzon'da 2023 yılı içinde toplam 28 bin kişiye operasyon yapıldığına dikkati çekerek, "Yapılan bu operasyonlarda 19 bin şahıs yakalanırken, bunların 470'i tutuklandı. Farklı illerden aranan 3 bin 880 kişi yakalandı. Bin 720 tanesi tamamen hapis cezası almış kişiler bunlar doğrudan cezaevine gönderildi. 2 bin 153'ü sadece ifadeye yönelik yakalamadır. Bunlardan en çok hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, ruhsatsız silah taşıma, öldürme suçları, terör, narkotik suçları var." diye konuştu.

Aile içi ve kadına yönelik şiddete değinen Vali Yıldırım, "Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetle mücadelemiz kararlıkla sürüyor. 2023 yılında ne yazık ki, 2 tane kadın cinayeti oldu. Hiç olmamasını isterdik ama oluyor maalesef. 3 bin 600 kişiye yönelik önleyici tedbir aldık. Riskli görülen kişiler bunlar. Burada 6 tane elektronik kelepçe var. Bunun yanında yine 2023 yılında 22 kişi intihar etti. 14 tane de cinayet olayı var. Tabu bu rakamlar hiç olmasın istiyoruz." dedi.

Kaçak göçmen olayına da değinen Vali Yıldırım, "İlimizde bir yıl içinde 225 kaçak göçmen yakalandı. Bunlarla beraber 23 tane de organizatör yakalandı. Bu organizatörlerin 6 tanesi tutuklandı. 3 tanesini de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğerleri de ifadeleri alınmak suretiyle serbest bırakıldı.

Trabzon'umuzda bir yılda 511 adet ruhsatsız silah yakalandı. Bunlar; yapılan kontrollerde, yol aramalarında ele geçirilen silahlardır.

Kaçakçılıkla mücadele konularında çalışmalar kararlılıkla sürüyor. Sigara, makaron ona dair yakalamalarımız var. Makaron, puro, sahte dolar, elektronik sigara pek çok kaçak malzeme güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalarla ele geçirildi. 13 kilo skunk ele geçirildi. 8 bin sentetik hap, 6 kilo kadar metamfetamin,108 gram eroin, 62 kilo esrar ele geçirildi. Keşke hiç olmasın ama maalesef oluyor. Trabzon'umuz bu anlamda temiz ancak arzu ediyoruz ki hiç olmasın. Uyuşturucu gerçekten çok büyük risk. Az miktar denilmesin, biz hepsiyle mücadele ediyoruz" dedi.

Vali Yıldırım, Vakfıkebir ve Of'ta Narkotik Büro Amirlikleri kurulduğunu da söyleyerek, "Bunları kurmamızın amacı uyuşturucu ve türevleriyle daha iyi ve etkin mücadele edelim" dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ
Anahtar Kelimeler: Trabzon' Asayiş Değerlendirmesi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

23.5° / 19.5°

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin

Oltu Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Ekmek Fırınına Denetim