Tarih: 01.10.2023 13:06

Trabzon'da 5 Bin Benekli Alabalık Yavrusu Karadere'ye Salındı

Facebook Twitter Linked-in

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Kefelioğlu, bölgedeki akarsulara toplamda 2 milyon 200 bin yavru alabalığın bırakıldığını ifade etti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi'nin liderliğinde gerçekleşen etkinlikte, Trabzon İl Müdürü Akif Ümüzer, öğrenciler, muhtarlar ve diğer ilgililer de yer aldı. Kırmızı benekli doğal alabalık yavrularının Karadere'ye bırakılması, doğal yaşamın korunması ve balık popülasyonunun artırılması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir çalışma olarak öne çıktı.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çelebi, doğal yaşamın korunmasının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, "Bu anlamda akarsularımızdaki balık popülasyonunun devamı ve artması için önemli çalışmalar yapılıyor. Karadere'ye de 5 bin yavru alabalık bıraktık." şeklinde konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Kefelioğlu ise Altındere Vadisi'ndeki tesislerinde yavru alabalıkların üretildiğini belirtti. Kefelioğlu, özellikle bölgedeki akarsulara ağırlık vererek 2023 yılı içinde 2 milyon 200 bin yavru alabalığın bırakıldığını açıkladı. Karadere'ye 5 bin adet 9 aylık kırmızı benekli doğal alabalık yavrusunun salınmasının, akarsulardaki alabalık sayısını artırmak amacıyla yapılan bir çalışmanın parçası olduğunu vurguladı.

Trabzon'da doğal yaşamın ve su ekosistemlerinin korunması için yapılan bu tür çalışmaların, bölgenin ekolojik denge ve biyoçeşitliliği için büyük önem taşıdığı belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —