Tarih: 17.09.2023 15:08

Trabzon'da Balık Fiyatları Sevindiriyor! İşte İstavrit, Hamsi Fiyatları

Facebook Twitter Linked-in

15 Nisan'da başlayıp 1 Eylül'de sona eren av yasağı sonrası Trabzon'da denize açılan balıkçılar, tezgahlara bol balıkla dönüyor. Bu durum, balık fiyatlarında düşüşü beraberinde getiriyor ve vatandaşları sevindiriyor. İşte Trabzon'da güncel balık fiyatları:

Geçen yılın aksine bu sezon istavritle başlayan balıkçılar, hamsi avının bol olduğunu belirtiyor. Hamsi fiyatlarının sezon başında 100 lira seviyelerindeyken şimdi 50 lira civarında olması, vatandaşları memnun ediyor. Balıkçı Ahmet Çoğalmış, hamsinin fiyatının ne kadar düşük olursa o kadar çok tercih edildiğini söyleyerek, "Bir kilo tavuk alınacağına insanlar hamsiyi tercih ediyor. Zaten hamsiyi de 1 senedir bekliyorduk. Rağbet fazla hamsiye. Biz de oldukça mutluyuz." dedi.

Balıkçı Cem Yazıcı ise, "Bu sene hamsi sezonu diyebiliriz. Palamut bu yıl çıkmadı. Geçen seneki gibi palamut olmadı. Ama hamsi güzel geldi. İri geldi. Bol miktarda geldi. Fiyatı da gayet makul. 50 lira fiyatı var. Vatandaş da rahat rahat alabiliyor" şeklinde konuştu.

Denizlerdeki bu bolluk ve düşen balık fiyatları, Trabzon'da balık severler için lezzetli bir yaz sezonu vaat ediyor. Balıkçılar, gelecek haftalarda da fiyatların daha da düşeceğini öngörüyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —