Tarih: 04.10.2024 16:00

Trabzon'da Dijital Mezarlık Hizmeti: Bir 'Tık'la Mezar Bilgilerine Erişim

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan bir dijital hizmeti hayata geçirdi. Şehirdeki tüm mezarlar dijital ortamda kayıt altına alınarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Belediyenin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilen Mezarlık Bilgi Sistemi sayesinde, vefat eden yakınlarının mezar bilgilerine ulaşmak artık bir 'tık' kadar yakın.

2024 yılı itibarıyla Trabzon'da 8 bin 519 cenaze hizmeti gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Mezarlık Bilgi Sistemi ile büyük bir yenilik getirdi. Şu ana kadar 50 mezarlıkta bulunan 36 bin 446 mezarın kayıt altına alındığı sistem, vatandaşların mezar adresi, mezar yeri fotoğrafı ve diğer detaylı bilgilere ulaşmasını sağlıyor. Şehir genelindeki tüm mezarların sisteme entegre edilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Defin Bilgilerine Kolay Erişim

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Mezarlık Bilgi Sistemi’nin, vatandaşların defin aramalarını yapmalarının yanı sıra günlük vefat bilgilerine, cenaze namazlarının kılınacağı camilere ve defin yerlerine kolayca ulaşabileceği belirtildi. Sistem ayrıca cenaze sahiplerine rehberlik yaparak, defin işlemleri, cenaze yıkama ve taziye gibi hizmetlerle ilgili bilgilendirici yönlendirmeler de sunuyor. İstatistiki verilere de yer verilen sistemde, günlük defin işlemlerine dair bilgiler kullanıcılarla paylaşılarak sürecin daha hızlı ve kolay yönetilmesi sağlanıyor.

Bu yenilikçi sistem, özellikle vefat sonrası süreci daha rahat yönetmek isteyen vatandaşlar için önemli bir kolaylık sunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —