Tarih: 29.10.2023 12:18

Trabzon'da Hamsi Fiyatları Düşüyor: 3 Kilogramı 100 Lira!

Facebook Twitter Linked-in

Kilogramı 125 liradan başlayan fiyatlar, şimdi 3 kilogramı 100 lira olarak satışa sunuluyor.

Trabzon'un balıkçıları, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ilçeleri ve Giresun'da avlanan hamsinin fiyatlarının oldukça cazip olduğunu belirtiyor. Mehmet Can Örseloğlu, Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki tezgahında hamsi sattığını ve hamsinin kilogramını 50 liraya, vatandaşların 3 kilogram alması halinde ise 100 liraya sattıklarını söylüyor. Örseloğlu, "Vatandaşlar şu bolluk ve bereketli günlerden yararlansın. Tuzlamak isteyen ve dolabına koymak isteyen koysun." şeklinde açıklamada bulunuyor.

Hamsinin yanı sıra tezgahlarda istavrit, sargan, tirsi, mezgit, torik, çupra, levrek, alabalık, barbun, kötek ve mavruş gibi yaklaşık 15 çeşit balığın da bulunduğunu belirten Örseloğlu, balık çeşitliliği konusunda da zengin bir seçenek sunduklarını ifade ediyor.

Cem Yazıcı ise 3 kilogramı 100 liradan satılan hamsinin fiyatının oldukça uygun olduğuna dikkat çekerek, "Vatandaşların hamsiye ilgisi oldukça güzel. Vatandaşlar bu fırsatı kaçırmadan hamsi almaya gelsin çünkü fiyat bu şekilde devam etmez, 60 ya da 75 liraya kadar çıkabilir." uyarısında bulunuyor.

Trabzon'da yaşayan balıkseverler için bu dönemde hamsi keyfi yapmanın tam zamanı gibi görünüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —