Tarih: 22.10.2023 10:04

Trabzon'da İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

Facebook Twitter Linked-in

Ortahisar ilçesinde bulunan İskenderpaşa Camisi önünde toplanan Trabzon Sivil İnsiyatifi üyeleri ve diğer katılımcılar, Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistin halkına desteklerini gösterdiler.

Protesto etkinliği, yatsı namazının ardından gerçekleşti ve Filistinliler için dualar edildi. İnsan ve Medeniyet Hareketi Trabzon Şube Başkanı Zekeriya Çelik, Filistin'in 75 yıldır işgal altında olduğunu ve Gazze'nin 17 yıldır ambargo altında olduğuna dikkat çekti. İsrail'in Gazze'yi açık hava hapishanesine çevirdiğini belirten Çelik, insani yardımların bile bölgeye girişine izin verilmediğini ve saldırıların hastaneler, camiler, okullar ve sivillerin toplanma alanlarını hedef aldığını vurguladı.

Çelik, bu saldırıların bir savaş olmaktan çok soykırıma dönüştüğünü ifade etti. "Mazlum, mağdur ve mahkum bir topluluğun, kısıtlı imkanlarla nasıl izzetli bir direniş sergilediğine ve nasıl yeniden dirildiğine şahitlik ediyoruz. Bu zulüm mutlaka son bulacaktır. İnananların mücadelesi ve Allah'ın inayeti ile bugün gözyaşlarının sel olduğu bu topraklardaki Müslümanlar mutlaka zafere ulaşacak ve adalet tesis edilecektir. Filistin'de, Gazze'de ve Kudüs'teki Müslümanların canlarını ortaya koyarak yaptıkları bu cihada bizler de maddi ve manevi destek sunacağız." dedi.

Programa, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da katıldı. Ayrıca, Alperen Ocakları Trabzon Şubesi üyeleri de ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla, sloganlar eşliğinde Uzun Sokak üzerinden Kent Meydanı'na kadar yürüdü. Kent Meydanı'ndaki İskenderpaşa Camisi önünde yapılan basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Bu etkinlik, Trabzon'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı duyarlılığın ve dayanışmanın bir göstergesi olarak ön plana çıktı. İsrail-Filistin çatışmalarının tırmanmasıyla birlikte dünya genelinde benzer protestoların ve çağrıların arttığı bir dönemde gerçekleşti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —