Tarih: 07.06.2024 14:30

Trabzon'da Kahverengi Kokarcayla Mücadelede "Samuray Arısı" Çözümü

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un Ortahisar ilçesi, kahverengi kokarca (Halyomorpha halys) zararlısına karşı yürütülen biyolojik mücadelede önemli bir adımı daha gerçekleştirdi. Çimenli mahallesinde düzenlenen "Samuray Arısı Salım Töreni"nde, tarımın önemli paydaşları bir araya geldi. Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, ve diğer ilgili isimlerin katılımıyla gerçekleşen törende, biyolojik mücadelenin önemi vurgulandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından desteklenen proje kapsamında, Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen parazitoit böceklerden (Trissolcus japonicus) oluşan bir parti salındı.

Trabzon'da başlatılan çevre dostu biyolojik mücadele projesi, başta fındık, meyve ve sebzeler olmak üzere birçok tarım ürününe zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu proje kapsamında Ortahisar ilçesinde başlayan çalışma, şimdiye kadar 18 ilçenin tamamında devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, bölgedeki tarım arazilerinin düzenli olarak kontrol edildiğini ve zararlıyla mücadelede yoğun çaba harcandığını belirtti. Kahverengi kokarcanın yoğun olduğu alanlarda il ve ilçe personeliyle birlikte etkili bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Kaplan, çevre dostu mücadele yöntemlerinin önemine dikkat çekti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —