Tarih: 18.10.2024 10:05

Trabzon'da Muhammed et-Trabzoni el-Medeni Sempozyumu Gerçekleştirildi

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Üniversitesi’nde düzenlenen "Trabzon-İstanbul-Hicaz Arasında Çok Yönlü Bir Osmanlı Alimi: Muhammed et-Trabzoni el-Medeni" konulu sempozyum, önemli katılımcılarla gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay, Muhammed et-Trabzoni el-Medeni'nin hayatına ve çok yönlü ilmi birikimine dikkat çekerek, “Muhammed et-Trabzoni el-Medeni ülkemizin önde gelen bilim insanlarından biridir. Trabzon ve İstanbul'da ilim yapmış, daha sonra Hicaz’a uzanan bir düşünsel yolculuğa çıkmıştır. Onun bu coğrafi hareketliliği, ilim ve düşünce dünyasına büyük zenginlik katmıştır” dedi.

Sempozyum, Trabzon Üniversitesi İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, 2016’da ilki gerçekleştirilen Geçmişten Günümüze Trabzon’da Dini Hayat Sempozyumu’nun ikinci bölümü olarak düzenlendi. Sempozyuma Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kalaycı, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dt. Dr. Süleyman Gür, Dt. Dr. Şenol Saylam, Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Gülay, ayrıca et-Trabzoni el-Medeni'nin ilim mirasının günümüz bilim dünyasında hala geçerliliğini koruduğunu ve yeni düşüncelere kapı araladığını vurgulayarak, “Bu konferansımız ile eserlerini ve düşüncelerini inceleme fırsatı bulmanızdan mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Sempozyum, Muhammed et-Trabzoni el-Medeni'nin çok yönlü katkılarının tartışıldığı ve günümüz bilim dünyasına etkilerinin ele alındığı bir platform oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —