Tarih: 22.10.2023 11:08

Trabzon'da Sabah Namazı Sonrası "Soykırıma Hayır" Etkinliği Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Trabzon İl Temsilciliği üyeleri tarafından organize edilen program, sabah namazı sonrasında İskenderpaşa Camisi'nde gerçekleştirildi.

TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Hakan Özgören, namaz sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Kudüs'te yaşanan zulmün her geçen gün arttığını vurguladı. Özgören, Filistin halkının insan hakları gözetilmeksizin, çocuk ya da yaşlı fark etmeksizin öldürülmesine tüm dünyanın duyarsız kaldığını belirtti.

Özgören ayrıca, tarihsel olarak üç semavi dinin barış içinde bir arada yaşadığı topraklarda artık kan ve gözyaşı arasında ayrım yapılmadığını ifade etti. Tüm dünya Müslümanlarının birlik olma gerekliliğine vurgu yaparak, "Acımız, tepkimiz ve direnişimiz ortak olmalıdır" dedi. İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirirken, uluslararası hukuku hiçe sayan bu saldırıları kınadı.

Etkinliğin sonunda katılımcılar tekbir getirerek dağıldılar. Bu tür etkinlikler, İsrail-Filistin çatışması ve Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde sıkça düzenlenmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —