Tarih: 08.08.2024 10:25

Trabzon’da Su Kaynakları Balıklandırma Projesi Çerçevesinde 75 Bin Sazan Salındı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, iç su kaynaklarının balıklandırılması amacıyla önemli bir adım attı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda üretilen 75 bin adet pullu sazan balığı yavrusu Trabzon'daki belirlenen su kaynaklarına bırakıldı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Trabzon İl Müdürü İsa Kaplan, iç su balık faunasının çeşitli faktörlerden dolayı sürekli değişim gösterdiğini belirtti. Kaplan, “Bakanlığımız bu değişimi dengelemek ve su kaynaklarımızı desteklemek amacıyla balıklandırma çalışmaları yürütmektedir. İlimizde koruma ve kontrol faaliyetlerinin yanı sıra balıklandırma ile de stoklarımız desteklenmektedir. Bu kapsamda, Sera Gölü ve Balıklı Göl’üne yaklaşık 75 bin adet pullu sazan balığı yavrusu salındı” dedi.

Bu adım, amatör avcılığın özendirilmesi ve su kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük bir önem taşıyor. İl ve İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştirilen balıklandırma çalışmaları, Trabzon’daki iç su kaynaklarının ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —