meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Trabzon'daki kadından Tam 5 kiloluk kist operasyonla alındı

Karnında şişlik şikayeti ile Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında başvuran Seliye Bahran (59), yumurtalıklarında hızla gelişen kist olduğunu öğrendi. Yaklaşık 3 ayda 5 kilo 830 gra

28.05.2023 12:03:28 0
Trabzon

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Recep Erin, şişlik nedeni ile kendisine başvuran 59 yaşındaki Seliye Bahran,’ın yumurtalıklarında kist olduğunu tespit etti. Kistin yaklaşık 6 kilo ve 40 santim civarında olduğunu belirten Erin, ilk kez böyle bir vaka ile karşılaştığını söylerken “Bu vaka bizi korkuttu, kanser olmasından korktuk. O yüzden tetkikleri uzun sürdü. En büyük korkumuz da o olduğu için patalog doktorumuz da ameliyatta hazır bulundu. Kitleyi çıkarır çıkarmaz ona gönderdik. Gerçekten çok büyük bir kitleydi, neredeyse yeni doğan bir bebekten büyüktü. Sonucun iyi olması gerçekten zor bir ameliyattı. Hastamızın mutlu olması sonuç olarak bizi de mutlu etti” dedi.

 “ÇOK NADİR GÖRDÜĞÜMÜZ BİR VAKA”

Seliye Bahran’ın kendisine başvurduğunda kitlenin 25 santim olduğunu ve ameliyat gününe kadar 40 santime yaklaştığını belirten Erin, “Seliye teyzemiz bize başvurduğunda karnında bir şişlik olduğunu söyledi. Yaptığımız muayenesinde, tetkiklerinde bir kitle tespit ettik. Yaklaşık 25 santim kadardı, bir ay kadar tahlil tetkik süresi sürdü. Daha tetkikleri bitirir bitirmez acilen ameliyata karar verdik... Ameliyat günü inanılmaz derecede şiştiğini fark ettim. Yani ilk muayenemle, son muayenem arasında ciddi fark vardı ve ameliyat esnasında yaklaşık 35-40 santim boyutlarında, 6 kiloya yakın bir kistik kitle çıkardık. Çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade etti hastamızda. Yapılan patolojik incelemesinde, ön incelemede iyi huylu olduğunu belirtti pataloglarımız. Ameliyatımız da iyi geçti. Çok nadir gördüğümüz bir vaka. Ameliyatımızın iyi geçmesi, patoloji sonucunun ön planda iyi olması bizi çok sevinirdi. Hastamıza da müjdeyi verdik.” şeklinde konuştu.

“BU BÜYÜKLÜKTEKİ BİR VAKAYLA HİÇ KARŞILAŞMAMIŞTIM”

Benzer vakaların farklı illerde ve hastanelerde gerçekleştiğini fakat kendisinin daha önce böyle bir vakayla karşılaşmadığını söyleyen Doç. Dr. Erin, “Bu büyüklükteki bir vakayla hiç karşılaşmamıştım, benim için de ilk oldu. Ancak yine çıkarıldığını duyuyorduk. Başka hastanelerde, başka illerde... Hastanemizde her türlü onkolojik, jinekolojik ameliyatlar yapılmakta. Birçok cerrah arkadaşlarım, öğretim üyesi arkadaşlarım hepsi yetenekli ameliyatlar gerçekleştiriyorlar. İhtiyacı olan hastalarımızı Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesin de bekliyoruz. Bunun için il dışına gitmelerine gerek yok. Devletin her türlü imkanı burada seferber edilmiş, çok yetenekli cerrahlar doktorlarda hazır bekliyor. Bu vaka öncelikle bizi korkuttu, yani biz kanser olmasından korktuk. İlk öncelik tanımız o idi. O yüzden tetkikleri uzun sürdü. En büyük korkumuz da o olduğu için patalog doktorumuz da ameliyatta hazır bulundu. Kitleyi çıkarır çıkarmaz ona gönderdik. Gerçekten çok büyük bir kitleydi, neredeyse yeni doğan bir bebekten büyüktü. Seliye teyzemiz yaklaşık 6-7 kilo verdi.” açıklamalarına yer verdi.

“SONUCUN İYİ OLMASI GERÇEKTEN ZOR BİR AMELİYATTI”

Benzer ameliyatlarda 10 santim açılan insizyonun kitlenin boyutundan ötürü 40 santime yakın açıldığı bilgisini veren Doktor Erin,“Gerçekleştirdiğimiz ameliyatımızın adı ‘insizyonla histerektomi’ yani dev kitle eksizyonu diyebiliriz. Ameliyatımız kitlenin büyüklüğünden dolayı öngördüğümüz insizyon dediğimiz kesiği daha büyük yapmak zorunda kaldık. Normal hastalarımızda bir kitle için 10 santim yeterli oluyor ancak 35-40 santime yakın insizyon yaptık. Kitleyi patlatmadan, sapasağlam çıkarıp patoloğa göndermemiz çok önemli. O yüzden hastamız için daha büyük bir kesi yapmam gerekti. O süreç hastamız açısından da bizim açımızdan da o yönden zorladı. Sonucun iyi olması gerçekten zor bir ameliyattı. Hastamızın mutlu olması sonuç olarak bizi de mutlu etti.” sözlerini kaydetti.

“KENDİSİNİ KARINDA ŞİŞLİKLE FARK ETTİRİR”

Kitlenin fark edilememesi durumunda yaşanabilecekleri anlatan Doç. Dr. Erin,“Öncelikle yumurtalık kitleleri ağrı, karında şişlikle fark ettirir kendisini. Seliye teyzemizde de o şekilde olmuştu. Benzer hastalarımızın, kadınların yıllık kontrollerden geçmelerini öneririm. Bu tip şüpheli kitle olduğunda biz gerekli tetkikleri yapıyoruz ve gerekenleri ameliyat ediyoruz. Gerekenleri takip ediyoruz. Kitleyi, bazen bazı hastalarımız kilo aldığını düşünüp doktora gelmeyebiliyor. Bu tarz büyük kitleler diğer organlara bası yapabilir. Diğer organların işlevselliğini bozabilir. Böbrek, karaciğer, idrar kesesi yani bağırsaklar çalışmaz olur. O yüzden bu gibi durumda acilen doktora başvurulması çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

“RECEP HOCA’DAN ALLAH RAZI OLSUN KURTARDI BENİ”

Hasta Seliye Bahran, hastaneye başvurmadan önce yaşadığı şikayet ve belirtilerini anlatırken ameliyatın ardından hislerini paylaştı. Bahran, “Mide şikayetiyle geldim ‘kitle var’ dediler. Biz de Recep Hoca'yı araştırdık iyi olduğunu, başarılı olduğunu duyduk. Ameliyat oldum. Allah razı olsun kurtardı beni... Bütün tahlillerimi yaptırdı. Güzel, başarılı bir ameliyat oldu. 3-4 ayda bu kadar büyüdü. Sigorta hastanesine gitmiştim ilk önce, sonra buraya kadın doğuma yönlendirdiler. Recep hocam başarılı hoca, ona ameliyat olmak istedim. İyiyim, memnunum, çok rahatladım. Hepsinden memnunuz. Hemşirelerimizden, çalışanlarından, herkesten razıyız. Hocam kurtardı beni. Midem şişiyor, rahatsız oluyordum karnımı kilitlesinler. Bu üç ay boyunca devam etti. Şişlik dışarıdan görünüyordu. Oturamıyor, yemek yiyemiyordum çok bir zor süreç geçirdim. 3 günde toparladım çok şükür.” dedi.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın ise yaptığı açıklamalarda “Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak amacımız, hedefimiz hastalarımıza etkin, güvenilir, ulaşılabilir özellikli bir sağlık hizmeti sunmak. Bu amaçla da Trabzon Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve etkin bir sağlık hizmeti sunan kadın hastalıkları ve doğum kliniği hüviyetini sağlamaktadır. Böyle büyük riskli ameliyatlar yapıldığında hastaların takibini kolaylaştırmak amaçlı ikinci düzey yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır.” sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ


Anahtar Kelimeler: Trabzon

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin