Tarih: 22.05.2024 17:55

TRABZON’DAN FİLİSTİN’E YARDIM ELİ

Facebook Twitter Linked-in

İsrail’in 8 aydır devam eden saldırıları ve kuşatması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Gazze’ye ulaştırılmak üzere 3 tır yardım malzemesi gönderildi.

Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesi’nde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yüksel Gülay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Selim, Hayrat Vakfı Trabzon İl Başkanı Said Acar ve çok sayıda kişi katıldı.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, dünyanın gözü önünde yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek, "Birilerinin dur demesi gerekiyor. Bu ben olmalıyım demeliyiz. Şu an burada, ‘Bu ben olmalıyım, bu zulmü durdurmaya gayret eden ya da zulme uğrayanların sıkıntılarını gidermeye gayret eden kişi ben olmalıyım’ diyenlerin hazırlamış oldukları yardım tırlarını gönderiyoruz." dedi.

KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, Türkiye'nin Gazze'ye en fazla yardımı yapan ülke olmasından gurur duyduğunu belirtirken, "Türkiye dünyanın vicdanının, merhametinin son kalesidir." ifadelerini kullandı.

Trabzon Üniversitesi Rektörü Emin Aşıkkutlu da, "Filistin'e ve Gazze'ye kuvvetli desteğimizin sürmesi bizim tarihimizden gelen bir medeniyet özelliğimizdir. Bu yardım konvoyu bu anlamda önemli bir teşebbüstür." diye konuştu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Gazze için gönderilen yardımları önemsediğini belirterek, "Gazze, kanayan yaramız. Hayrat Vakfımızın yapmış olduğu bu yardımı çok önemsiyorum." şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —