Tarih: 19.08.2024 12:53

Trabzon’dan Gururlandıran Sonuç: YKS’yi Başarıyla Tamamlayan Öğrencilerin %82’si Üniversiteye Yerleşti

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Üniversite Hazırlık Kursu, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) elde ettiği başarılı sonuçlarla büyük bir başarıya imza attı. Kursa katılan 170 öğrenciden 140’ı üniversiteye yerleşmeyi başardı.

Elde edilen verilere göre, 170 öğrenciden 60’ı lisans, 80’i ise ön lisans programlarına yerleşti. Bu öğrencilerden biri tıp fakültesine, 35’i sağlık bilimlerine, 4’ü ilahiyat fakültesine, 12’si iktisadi ve idari bilimler fakültesine, 17’si teknik bölümlere, 4’ü çocuk gelişimine ve 67’si diğer bölümlere yerleşti. Üniversiteye giriş başarısı gösteren öğrencilerin 99’u kız, 41’i ise erkek öğrenci oldu. 4 yıllık lisans programlarına yerleşen kız öğrenci sayısı 49, erkek öğrenci sayısı ise 11 olarak belirlendi. Ön lisans programlarına yerleşen erkek öğrenci sayısı 30, kız öğrenci sayısı ise 50 oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, elde edilen başarıları değerlendirdiği açıklamasında, “Öğrencilerimizin gösterdiği başarılarla gurur duyuyoruz. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca kurs hocalarımıza ve velilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Onlar, gençlerimizi süreç boyunca desteklediler ve yanlarında oldular. Üniversite sınavını kazanamayan öğrencilerimiz ise asla üzülmesinler. Her şey bir sınav değil. En iyi şekilde hazırlanıp gelecek yıl istedikleri bölümlere yerleşeceklerinden şüphem yok. Öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca yanlarında olmaya ve onlara imkanlar sağlamaya devam edeceğiz. Yolunuz açık olsun gençler” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı bu destekler ve başarılar, bölgedeki eğitim kalitesinin artmasına önemli katkılar sağlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —