Tarih: 03.10.2024 13:49

Trabzon'dan TÜİK'e tepki!

Facebook Twitter Linked-in

KESK Trabzon Şubeler Platformu, TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü önünde açıklamalarda bulundu.

"TÜİK sayesinde iki yakamız bir araya gelmiyor" sloganı ile yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Siyasi iktidar kendisini iktidara getiren ve bugüne kadar iktidarda kalmasını sağlayan uluslararası sermaye ve onun gölgesinde büyüyen yerli sermayenin varlık sebebi olan neo-liberal politikaları tavizsiz uygulamaktadır. Bundan sonraki süreçlerde de bu politikaları uygulamaya devam edeceğini Orta Vadeli Programda (OVP) ilan etmiş bulunmaktadır.

Uluslararası ve yerli sermayenin talepleri doğrultusunda, toplumun ortak kazanımı olan ve ülkenin kalkınmasında mihenk taşı görevi yapan kuruluşlar çerez fiyatına elden çıkarılarak, bahsi geçen sermaye gruplarına servet olarak aktarılmıştır. İktidarın sermaye yanlısı ve emekçi düşmanı bu politikaları, toplumun çoğunluğunu oluşturan biz kamu emekçileri, kamu emeklileri, asgari ücretliler için bitmeyen bir kâbus olmaya devam etmektedir.

Toplumun emeği ile geçinen geniş halk kesimleri adeta yaşamlarıyla sınanmaktadır. Siyasi iktidar uyguladığı politikalar ile halk ile bağını koparmış, sermaye yanlısı kimliği artık gizlenemez hale gelmiştir.


Değerli Basın Emekçileri;

Bilindiği gibi bütçe kanunu gereği 2025 yılının bütçe görüşmeleri 15 Ekim itibarıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlayacaktır. Ancak iktidar tarafından 5 Eylül 2024 tarihinde açıklanan Orta Vadeli Programda (OVP) belirlenen kıstaslarda bir bütçe hazırlayacağını, dolayısıyla emekçi ve yoksul düşmanı ve sermaye yanlışı ekonomik programa sadık kalacağını bir kez daha ilan etmiştir. Biz de ilan ediyoruz. Sabır taşı değiliz! Bizim aklımız ile alay etmeyin.

Çalışan biz, üreten biz, vergisini ödeyen biz! Yokluğa, yoksulluğa mahkum edilmek istenen de biz. Bu bizim kaderimiz olamaz! Biz emekçiler, yoksulluk halk kesimleri itiraz etmedikçe hakkımız olanı istemedikçe daha fazla yoksullaşmaya devam edeceğiz.

Bunun için iktidarın ekonomik programından TÜİK'i tüm illerde protesto ediyoruz. mağdur olan bizler, iktidarın bizlere düşük ücret vermede bir aparat olarak kullandığı Bunun için bir kez daha TÜİK Başkanı, Başkan Yardımcıları ve diğer sorumluları kanunun kendilerine verdiği sorumluluk çerçevesinde davranmaya, iktidarın beklentilerine göre değil, piyasanın gerçekliğine uygun enflasyon verilerini açıklamaya davet ediyoruz.

Aksi kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir. takdirde, haklarında bulunduğumuz suç duyurularına karşı yargının tarafgir davranması kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir."

Tüm Emeklilerin Sendikası Trabzon Temsilciliği Başkanı Sinan Hacıömeroğlu da bir açıklama yaparak, "Değişik zorluklarla mücadele ettiğimiz bir ayı daha geride bıraktık. Siyasi iktidar, "Yalan ve talan üzerine kurguladığı ekonomi politikalarının yarattığı derin yoksulluğu gizlemek" için kendisine noter olarak TÜK' i görevlendirmiştir. Yarın kapı önüne konma korkusu yaşayan TÜİK yöneticileri onurlu davranmayı hiçe sayarak, yasaların kendisine vermiş olduğu görev gereği enflasyon belirlemede esas alınan sepetteki ürünler ve fiyatlandırmayı halktan gizleyerek siyasi iktidarın baskılarına boyun eğmeye devam etmektedir.

Mehmet Şimşek'in açıklamalarını emir olarak gören TÜİK artık bu suçu işlemekten vazgeçmelidir. TÜİK şaşırma, sabrımızı taşırma... TÜİK yöneticilerine sesleniyoruz! Sizin düşük gösterdiğiniz enflasyon, 16 milyonu aşkın emeklinin, 30 milyonu gelen kayıtlı ve kayıt dışı çalışanların daha az maaş almasının nedenidir.

Enflasyon hilesiyle halk kandırılıyor. Sermayeye sınırsız kaynak aktaran iktidar yoksullara da sınırsız açlık ve sabır aktarmıştır. Emek hırsızı iktidar ve TÜİK yöneticileri bilmelisiniz ki, tüm çalışanların, bağkurluların, küçük esnafın "Cebinden çalınan alınterinin" ahı ve hakkı sizin boynunuzdadır. Gün gelir bunun hesabının hukuk önünde sorulacağı kesindir.

TÜİK' in açıkladığı Enflasyon gerçek değildir. Yaşadığımız Enflasyon, ENAG'ın açıklamalarıyla da belgelendiği gibi, en az iki katı durumunda olup, TÜIK'i yalanlıyor.

Yetti artık. Susmayacağız, boyun eğmeyeceğiz. Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız arkadaşlar. İnsanca yaşamak istiyorsak; ötekileştirilenlerin birleşik bir mücadele hattını örmekten başka çare kalmamıştır.

Bütün emeklilerin, kamu çalışanlarının, işçilerin, bağkurluların, tarım çalışanlarının, yani yoksulların, bizleri oyalamak isteyenleri boşa çıkaracaktır. Önümüzdeki günlerde ortaya koyacağımız birleşik mücadele; kak, kukuk tanımayan, yalana karşı yaşasın birleşik mücadelemiz." ifadelerini kullandı.

kAYNAK: HABER61




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —