Tarih: 22.11.2023 13:12

Trabzonlu İnşaat Ustası, Hurda Malzemelerle Ahşap Kamyonet Yaparak Dikkatleri Üzerine Çekti

Facebook Twitter Linked-in

Çelik, bu yıl çalıştığı kafeteryanın inşaatından arta kalan malzemelerle bir ahşap kamyonet maketi hazırladıktan sonra, orijinal boyutlu bir araç yapmaya karar verdi. 9 bin liraya satın aldığı hurda araç şasisi ile farklı yerlerden temin ettiği motor, şanzıman ve diferansiyel gibi parçaları bir araya getiren Çelik, aracın kaporta, kapı, kasa ve kabin gibi bölümlerini tahtadan yaparak kendine özgü bir tasarım ortaya koydu.

Yaklaşık 35 bin lira harcayarak 15 günde tamamlanan bu özel kamyonet, özellikle ilçe merkezinden Sümela Manastırı'na ulaşılan yolda bulunan kendi çay ocağının önünde sergileniyor. Çelik, sadece testere ve şarjlı matkap gibi basit araçlar kullanarak bu eseri ortaya çıkardığını belirtiyor.

Çelik, yaptığı açıklamada, "Çevremden 'Olmaz, yapılmaz.' diyen çok insan oldu. Ancak yaptıktan sonra herkes güzel bir eser olduğunun farkına vardı." dedi. Kamyoneti ilgi çekici kılmak için yaz boyunca sergileyen Çelik, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördüğünü ve hatta ödül teklifleri aldığını söyledi.

Ancak Çelik, kamyoneti satmayı düşünmediğini belirterek, "Satmaya kalksam değeri verilemez benim için. İlerleyen zamanlarda üzerinde daha fazla çalışarak geliştirmeyi planlıyorum." şeklinde konuştu.

Bu ilginç projesiyle Çelik, hem Trabzonlu hem de Türk ustalık ve yaratıcılığını sergileyerek çevresinden takdir topluyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —