Tarih: 03.08.2024 09:35

Trabzonspor’un Tarihinde Yeni Bir Sayfa: Başkan Genç ve Konuklardan Güçlü Mesajlar

Facebook Twitter Linked-in

Trabzonspor’un 57. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in övgü dolu sözleriyle kutlandı. Başkan Genç, Trabzonspor’un kentin karakteri olduğunu vurgulayarak, "İnşallah 57. yılımızda 9. şampiyonluğumuzu alacağız” dedi.

Kutlama Programına Yoğun Katılım

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor’un Süper Lig’de 50. yılını ve kuruluşunun 57. yıl dönümünü kutlama programına katıldı. Etkinlikte, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzonspor yöneticileri ve taraftarlar da yer aldı.

"Trabzonspor Şehrin Duruşudur"

Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, Trabzonspor’un önemine vurgu yaparak, “Trabzonspor bizim için bir spor kulübünden çok ötedir. Bu şehir için bir duruş, karakter ve onurdur. Trabzonspor, şehri güce karşı ayakta tutan en büyük değerdir. O nedenle Trabzonspor’umuz çok kıymetlidir” dedi.

"Trabzonspor, Güce Karşı Bir Duruştur"

Başkan Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Trabzonspor'umuz 2 Ağustos 1967’de hukuken kurulmuştur ancak Trabzon'da futbol 1900’lü yılların başında başlamıştır. Trabzonspor, İstanbul'daki kulüplerin güçlerine karşı bir duruştur. Hal ne olursa olsun imkanın bittiği yerde inadı başlayarak karakterini ortaya koydu ve Anadolu'ya örnek oldu. Şu anda Trabzonspor’umuz dünyanın en büyük şehir takımıdır. Bu gücümüzü iyi bilmemiz lazım. Camiamızın birliği ve beraberliği çok önemlidir. Biz bir ve beraber olduğumuz zaman aşamayacağımız engel yok.”

"Atatürk Fahri Trabzonsporludur"

Başkan Genç, Atatürk’ün Trabzon’a verdiği önemi de vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1923 yılında fahri Trabzonsporlu olmuştur. Bu nedenle Atatürk'ü rahmetle, şükranla anıyorum. Trabzonspor'u büyük bir değer haline getiren merhum Mehmet Ali Yılmaz, Özkan Sümer ve Ahmet Suat Özyazıcı hocalarımızı da anıyorum. Bu güçle beraber bu yolculuk devam edecektir” diye konuştu.

Taraftara Çağrı: Gücümüzü Ortaya Koyalım

Başkan Genç, taraftara seslenerek, “Dünyanın neresine gidersek gidelim, Trabzonsporlu, Trabzonlu çıkıyor. Trabzonspor'umuzun bu sene 9. şampiyonluğu alması için üzerimize düşeni yapmalıyız. Stadyumda 26 bin kişi olmayacak, 41 bin kişi olacak. Herkes kombinesini ve formasını alacak. Bu marka değerimize hep beraber destek olacağız ve inşallah 57. yılımızda 9. şampiyonluğumuzu alacağız” ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor Bir Tarih, Bir Destandır"

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören de etkinlikte yaptığı konuşmada, “Süper Lig'de 50. yılımızı, kuruluşumuzun ise 57. yılını kutluyoruz. Trabzonspor'un şanlı yolculuğu, 2 Ağustos 1967’de değil, çok daha eskilere dayanır. Anadolu devrimini gerçekleştirmiş, kısa sürede şampiyonluklarla ülke futbolundaki haklı yerini almıştır. Her zaman dik durduk ve inadımızla mücadelemizi sürdürdük” dedi.

"Trabzonspor Türk Futbolunu Domine Etti"

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ise, “Trabzonspor yalnızca bir spor kulübü olmanın ötesinde bir şehrin, bir halkın tutkusunu, azmini ve birlikteliğini simgeler hale geldi. Trabzonspor kısa sürede büyük başarılara imza attı ve Türk futbolunu domine etti. Başarıları, tüm Türkiye için ilham kaynağı olmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —