Tarih: 28.05.2023 14:53

Trabzon'un Az Bilinen Gezilecek Yerleri

Facebook Twitter Linked-in

Sera Gölü

Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alan Sera Gölü, bölgenin az bilinen doğal yaşam alanlarından biridir. Göl, çevresindeki ormanlık alan ve göl ekosistemiyle birlikte birçok kuş ve bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Koruma projeleriyle desteklenen göl, ziyaretçiler için de doğal bir cazibe merkezi oluşturuyor.


Kayabaşı Yaylası

Trabzon'un Tonya ilçesinde bulunan Kayabaşı Yaylası, sakin atmosferi ve muhteşem doğal güzellikleriyle bilinir. Yayla, çam ormanları, yayla çiçekleri ve yayla evleriyle ünlüdür. Bölgedeki koruma projeleri, yaylanın doğal yapısını ve ekosistemini korumayı hedeflemektedir.


Uzungöl Yaylası

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl, doğal güzellikleriyle ünlü bir yayladır. Yemyeşil dağlar, göl, çam ormanları ve şelalelerle çevrili olan yayla, birçok kuş türüne ve bitki örtüsüne ev sahipliği yapmaktadır. Bölgedeki koruma projeleri, Uzungöl'ün doğal dokusunu ve biyolojik çeşitliliğini korumayı amaçlamaktadır.

Soğanlı Yaylası

Trabzon'un Köprübaşı ilçesinde yer alan Soğanlı Yaylası, sessizliği ve doğal güzellikleriyle bilinir. Dağlar, çayır alanları ve yerel bitki örtüsü yayla manzarasını süsler. Bölgedeki koruma projeleri, yaylanın doğal habitatının korunmasını ve sürdürülebilir turizm faaliyetlerinin teşvik edilmesini amaçlamaktadır.


Karadağ Tabiat Parkı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yer alan Karadağ Tabiat Parkı, az bilinen doğal yaşam alanlarından biridir. Ormanlar, yürüyüş parkurları ve göz alıcı manzaralarla çevrili olan park, birçok endemik bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır. Koruma projeleri, tabiat parkının doğal değerlerini koruma altına almaktadır.

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —