Trabzon’un Yomra İlçesi’nde turizme yönelik adımlar atıldı

Trabzon Yomra'da çok sayıda işyerinin yeri değiştiriliyor: 1 yıl süre verildi!

20.06.2023 12:55:51 0
Trabzon’un Yomra İlçesi’nde turizme yönelik adımlar atıldı

Trabzon’da turizme yönelik çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Ganita-Faroz Sahil hattı ve Boztepe Seyir Terası turizm anlamında önemli destinasyonlar oldu. Trabzon’un sahil kesimlerinde şehri denizle buluşturmak adına çalışmalar yapılırken, Yomra ilçesi de bu anlamda adım atan ilçelerden biri oldu.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Kaşüstü Mahallesi’nin denizle bağlantısını yeniden sağlamak amacıyla 10 bin metrekarelik alanda sosyal tesis alanı kurulacağını söyledi. Projenin emelinin yakın bir zamanda açılacağını söyleyen Başkan Bıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla da vatandaşlara sosyal alanın isminin ne olacağını sordu. Yakında temeli atılacak park alanı için üç isim önerisinde bulunan Başkan Mustafa Bıyık, vatandaşlardan ‘Kaşüstü Sahil Parkı’, ‘Kaşüstü Kent Parkı’ ve Kaşüstü Cumhuriyet Parkı’ isimleri arasında seçim yapmalarını istedi. Başkan Bıyık paylaşımında, “Kaşüstü mahallemizin denizle kesilen bağlantısını, 10 bin metrekarelik alana kuracağımız sosyal alanla yeniden tesis edeceğiz. Çok yakında temel atarak projemize başlayacağız. Sizce bu sosyal alanın ismi ne olsun? Kaşüstü Sahil Parkı, Kaşüstü Kent Parkı, Kaşüstü Cumhuriyet Parkı.” ifadelerini kullandı.

KAŞÜSTÜ ATATÜRK PARKI İSMİ ÖNERİLDİ

Başkan Mustafa Bıyık’ın paylaşımına yanıt veren vatandaşların çoğu tercihini ‘Kaşüstü Cumhuriyet Parkı’ seçeneğinden yana kullanırken bazı vatandaşlar da ‘Kaşüstü Atatürk Parkı’ ismini önerdi.

 

İŞYERİ SAHİPLERİNE 1 YIL SÜRE VERİLDİ

Öte yandan Yomra İlçesi’nin turizm merkezine dönüştürülmesine yönelik çalışmalar da devam etti. Yomra Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantılarında bu hedefe yönelik karar alındı. Yomra’nın merkez mahallelerinde bulunan Keresteciler Sitesi, İmalathane, Atölye ve Tamirhaneler gibi işyerlerin uygun alanlara tahliye edilmesine yönelik karar mecliste oy birliğiyle kabule dildi. Belediye Meclisinde bu karara yönelik detaylar da paylaşıldı. Buna göre bu alanlarda işyeri bulunan mülk sahiplerinin işyerlerini daha uygun bir alana taşımaları için 1 yıllık bir süre verildi. Mecliste oylanan kararda, “İlçemizin Merkez Mahallelerinde yoğun yerleşim alanları içesinde kalan, görüntü ve gürültü kirliliği oluşturan “Keresteciler Sitesi, İmalathane, Atölye ve Tamirhaneler gibi” işyerlerinin mülk sahipleri tarafından 1(bir) yıllık süre içerisinde daha uygun alanlara tahliyesi için gerekli iş ve işlemlerin başlatılmasının uygun görüldüğüne dair 11.05.2023 tarih ve 10 nolu Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun, komisyondan geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili konuşan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “İlçemiz artık bir ticaret ve turizm merkezi oldu. Bu tarz işletmeler ilçe merkezinden taşınacaklar.” açıklamasında bulundu.

HABER MERKEZİ


Anahtar Kelimeler: Trabzon Yomra turizm

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.6° / 11.7°

Çay Üreticilerinin Geleceğe Yönelik Kaygıları Giderilmelidir

İl Başkanı Hikmet Ayar’dan 19 Mayıs Mesajı

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!