Tarih: 19.10.2023 09:36

Tüm Üniversiteler ve YÖK'ten Ortak Bildiri: İsrail'in Filistin'e Yönelik Saldırıları Kınanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin eğitim ve akademik camiası, son dönemde İsrail'in Filistin'e yönelik artan şiddet eylemlerini sert bir dille kınadı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve tüm üniversiteler, 17 Ekim 2023 tarihinde Gazze'deki El-Ehli Arap Hastanesi'ne yapılan saldırılar nedeniyle bebeklerin, çocukların ve kadınların da aralarında bulunduğu yüzlerce Filistinli sivilin ölümüne ve yaralanmasına büyük bir üzüntü ile yaklaştı.

Ortak bildiride, İsrail'in Filistin halkına yönelik bu saldırılarının sonucunda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek Filistin halkının acılarını paylaşıldı. Ayrıca, Gazze'de yaşanan insanlık dramının altı çizilerek uluslararası hukuk ve insancıl hukuk ilkelerinin açık bir ihlali olduğu vurgulandı.

Tüm üniversiteler ve YÖK, saldırıların ve şiddet eylemlerinin derhal durdurulması çağrısında bulunarak bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla Türkiye'nin yürüttüğü diplomatik girişimleri destekledi. Ayrıca, akademik camia olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını belirttiler.

Türkiye'nin üniversiteleri, bu tür insanlık dışı saldırıları kınamak ve barışın tesisi için çaba harcamak amacıyla bir araya gelerek, Filistin halkının yanında olduklarını gösterdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —