Tarih: 26.10.2023 13:00

Türkiye, Altın Yatırımcılarını Korumak İçin Yeni Kıymetli Maden Takip Sistemi'ni Devreye Alıyor

Facebook Twitter Linked-in

Altın alım-satımında önemli bir döneme giriş yapacak olan Kıymetli Maden Takip Sistemi (KMTS) uygulaması hayata geçirilmeye hazırlanıyor. İşte detaylar:

Altın ve Değerli Madenler Artık İzlenecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sahte altın ve dövizle mücadele amacıyla Kıymetli Maden Takip Sistemi'ni (KMTS) başlatma kararı aldı. Bu sistem, altın ve diğer değerli madenlerin darphane tarafından izlenebilmesi için üzerlerine önemli bilgilerin yazılmasını zorunlu kılacak. Bu bilgiler arasında üretici, üretim tarihi ve yeri, ağırlık, saflık ayarı, ve seri numarası gibi detaylar bulunacak.

Takılar Kapsam Dışında Kalacak!

KMTS uygulaması, sadece yatırım amaçlı kullanılan külçe altınları ve benzeri ürünleri kapsayacak. Takılar, bu düzenlemenin dışında tutulacaklar. Bu, özellikle takı ve mücevherat sektöründe işlenmiş olan 22 ve 18 ayar altın ürünlerini, bilezikleri ve yüzükleri kapsam dışında bırakacak.

Güvenlik Önemli Rol Oynayacak!

KMTS içinde en çarpıcı yeniliklerden biri, güvenlikli etiketlerin kullanılması olacak. 0.5-100 gram arası ürünler, kart ambalaj içine konacak ve güvenlikli etiketler kartın ara katmanına yerleştirilecek. 100 gram veya daha fazla ağırlığa sahip ürünler ise dayanıklı şeffaf ambalaj içerisine yerleştirilecek ve bu ambalajın içinde ürün sertifikasıyla sunulacak. Ürün sertifikası üzerinde güvenlik etiketi ve bir kod yer alacak.

Bu gelişme, altın yatırımcıları ve değerli maden ticaretiyle uğraşan kişiler için önemli bir değişiklik getirirken, sahteciliği önleme amacı taşıyor. Altın yatırımcıları, bu yeni sistemin hayata geçmesiyle daha güvende olacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —