Tarih: 13.09.2024 13:43

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Ortamahalle’yi Ziyaret Etti

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon’da gerçekleşen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu’nun aylık toplantısı, bu kez tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Akçaabat’ın Ortamahalle bölgesinde yapıldı. Türkiye’nin 25 ilinin Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından oluşan konfederasyon üyeleri, toplantı öncesinde Ortamahalle’yi ziyaret ederek bölgenin tarihi dokusunu keşfettiler.

Konfederasyon üyeleri, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim tarafından karşılandı. Ziyaretin ilk durağı, Ortamahalle Müzesi oldu. Müze içindeki tarihi eserler ve sergiler hakkında Başkan Ekim’den bilgi alan gazeteciler, müzenin hem içini hem de bahçesini gezdiler.

Ortamahalle’nin dar Arnavut kaldırımlı sokaklarını dolaşan konuklar, bölgenin tarihi atmosferini yerinde deneyimleme fırsatı buldu. Gezinin son durağı ise, tarihi Timurciler Konağı oldu. Konfederasyon üyeleri, bu tarihi yapının da restorasyonunu inceledi.

Ziyaret hakkında değerlendirmede bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Akçaabat’ımız, turizmin yükselen yıldızı haline geliyor. Özellikle Ortamahallemiz, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken bir cazibe merkezi oldu. Belediye olarak tarihi mahallemizi turizme kazandırmak için birçok çalışma yürütüyoruz. Ortamahalle’deki tarihi yapıları restore ettik ve restorasyon çalışmalarına devam ediyoruz. Bu bölgemiz, ziyaretçilere geçmişe bir yolculuk sunuyor ve yerel lezzetleri tatma fırsatı veriyor. Ortamahalle’nin ülke çapındaki bilinirliği günden güne artıyor ve dünya çapında birçok yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyelerini burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük’e de organizasyon ve ziyaret için teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Konfederasyonu’nun bu ziyaretinin, bölgenin turistik ve kültürel değerlerinin daha geniş kitleler tarafından tanınmasına katkıda bulunması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —