Tarih: 04.09.2024 10:05

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Öğretmen Eğitimleri Başladı

Facebook Twitter Linked-in

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda anasınıfı, 1., 5., hazırlık ve 9. sınıflarda uygulanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için öğretmen eğitimleri başladı. Eğitim seminerleri, Artvin'de düzenlendi ve Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ile İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, seminerde yaptığı konuşmada, "Bu seminer haftasında öğretmenlerimizin yaklaşık %95'ini eğitime aldık. Geriye kalan öğretmenlerimizi de 1. dönem ara tatilinde eğitime alacağız. Sizden ricamız, programı iyice özümseyelim, ana fikrini iyi kavrayalım ve etkili bir şekilde uygulanmasını sağlayalım," dedi.

Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ise, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin cumhuriyet tarihinin en köklü, insani, milli ve evrensel değerleri merkeze alan bir program olduğunu vurgulayarak, "Bakanlık olarak büyük bir emekle hazırlanan bu programımızı sahada hayata geçirecek olan sizlersiniz. Programı en iyi şekilde uygulamak için elinizden geleni yapacağınız hususunda sizlere güveniyoruz," şeklinde konuştu.

Seminerler, Bilim Sanat Merkezi, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi ve Hopa Karadeniz Ortaokulu gibi eğitim kurumlarında gerçekleştirildi. Eğitimlerde, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin detayları ve uygulama yöntemleri öğretmenlere aktarıldı.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu eğitimlerle öğretmenlerin yeni programı en iyi şekilde kavrayarak uygulamaya geçmesini ve öğrencilerin daha kaliteli bir eğitim almasını hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —