Tarih: 27.02.2023 17:15

Türkiye'den vize istemeyen ülkeler hangileri? İşte pasaport veya kimlikle gidilebilecek ülkeler

Facebook Twitter Linked-in

Vizesiz gidilen ülkeler özellikle turizm amaçlı yolculuklarda tercih ediliyor. Vize işlemlerinin uzun sürmesi, bazen verilmeyen vizeler, seyahat planını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle de tatilini yurt dışında yapmak isteyen pek çok kişi tatil planını vizesiz gidilen ülkelere göre yapıyor. Peki vize nedir, Şartları nelerdir? Vize nasıl alınır? Hangi ülkeler Türkiye'den vize istemiyor? İşte detaylar...

Vize kısaca, bir ülkeye girmek veya bir ülkeden çıkmak için yetkili makamlardan alınması gereken izindir. Seyahat etmek isteyen kişi, gideceği ülkenin belirlediği prosedürleri yerine getirirse ve başvurusu resmi kurumlar tarafından kabul görürse vize alabilir. Vize işlemleri; evrak hazırlama, mülakat gibi süreçler içerebilir.

Yurt dışı seyahati için vizeden önce bir pasaport edinilmesi gerekmektedir. Pasaport, uluslararası geçerliliği bulunan kimlik belgesidir ve içerisinde kimlik bilgileriniz, fotoğrafınız, ziyaret ettiğiniz ülkelerin kaydı ve aldığınız vizeler bulunur. Eğer bir pasaportunuz yoksa, öncelikle pasaport nasıl alınır? sorusunun yanıtını bulabileceğiniz yazımızı okuyabilirsiniz.

Seyahat etmek istediğiniz ülkenin büyükelçiliklerine ya da konsolosluklarına, vize başvuru merkezlerine, havalimanında ve sınır kapılarında konumlandırılan resmi gişelere müracaat ederek, vize başvurunuzu oluşturabilirsiniz.Bazı ülkeler için internet üzerinden çevrimiçi başvuru da yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri; vize başvurusunun, seyahat edecek kişi tarafından bizzat oluşturulmasıdır.

Vizeye başvururken, seyahat amacınıza göre hareket etmeniz gerekir zira vize türleri bu amaca göre değişkenlik gösterir. Başlıca vize türleri şunlardır:

Vize almak için gerekenevraklar ülkeden ülkeye değişebileceği gibi, seyahat etme amacınıza veya pasaport türünüze göre de farklılık gösterebilir. Bu sebeple gitmek istediğiniz ülkenin konsolosluğuna müracaat ederek, sizden istenilen evrakların bir listesini temin edebilirsiniz. Aşağıda sıralayacağımız evraklar, vize başvurusunda talep edilebilen temel evraklardır:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —