Tarih: 10.08.2023 14:08

Türkiye'nin Kredi Notu Artarsa Ne Olur?

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ekonomide yeni bir yol haritası belirleyen Türkiye'nin ekonomi politikaları Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's tarafından olumlu karşılandı.  Moody's yeni ekonomi ekibinin ekonomide yaptığı hamlelerin enflasyonu düşüreceği ve ekonomide bir dengeleme sağlayacağını belirtti.  Moody's analizinde "Ortodoks politikalara geçiş sürdürülürse ve makro dengesizliklerde düzenli bir azalmaya yol açarsa, görünüm pozitife dönebilir ve not yükseltilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU ARTARSA NE OLUR?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından ülkelerin ekonomileri değerlendirilerek ülkeler için bir kredi notu belirlenir. Bu kredi notu yükselirse ülkedeki eknomik yapının daha da sağlamlaştığı anlamına gelir. Kredi notunun yükselmesi ekonomi için oldukça olumludur. Kredi notunun yükselmesi ülkelere gelecek olan yabancı yatırımcıları da doğrudan etkiler.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU YÜKSELİRSE DOLAR, ALTIN NE OLUR?

Türkiye'nin kredi notunun yükselmesi Türk ekonomisi için oldukça önemlidir. Kredi notunun artması ülkedekş ekonomiye güvenin de artması anlamına geliyor. Kerdi notunun artması ile dolar kurunda dengelenme sağlanabilir. Altın fiyatlarını ise uluslararası ons altın fiyatı belirliyor. Yurt içinde döviz kurunun sabit kalmasıyla altın fiyatlarında da çok ser oynaklık beklenmez.

KREDİ NOTLARI NELERDİR?

Pek çok uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun kendi belirlediği kredi sınırları vardır. En yüksek kredi notu AAA'dır. Yatırım yapılabilir seviyesi kredi notu ise BBB- ve Baa3'tür. İşte kredi derecelendirme kuruluşlarının kredi puanları ve özellikleri.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU KAÇ?

S&P'den geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "B" olarak teyit etti. Kredi notu görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e revize etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —