Tarih: 29.07.2023 10:06

Türkkan, Trabzon hakkında akla ziyan açıklamalarda bulundu

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti’nin ırkçı Milletvekili Lütfü Türkkan, milliyetçi tabandan oy devşirmek adına Trabzonspor üzerinden Trabzon hakkında akla ziyan açıklamalarda bulundu. Neler söyledi Lütfü Türkkan, bir bakalım: 

“Katar Emiri’nin aklına bu sefer Trabzonspor düşmüş. Trabzonspor’u 665 milyon Euro’ya satın almak istediği iddia ediliyor. Ancak bu iddia, bugüne kadar Trabzonspor tarafından da yalanlanmadı. Peki, Trabzonspor için normalde 95 milyon Euro değer biçen Katar Emiri, bunun 7 katını, yani 665 milyon lira, civarında bir ödeme yapmayı neden istiyor?  Cevap basit. Arap sermayesi, kendilerine Doğu Karadeniz’de ikinci bir İsrail kuruyor. Kendilerine yeni bir dünya yaratıyorlar. İkinci bir İsrail sözüm birilerini rahatsız edebilir. Ama hatırlatmak istiyorum, İsrail’de böyle kurulmuştu.”

Akdeniz’deki yabancı turistlerden rahatsızlık duymayan (bizce de rahatsızlık duyulacak bir şey yok) Milletvekili Lütfü Türkkan, Trabzon’a Arap turistler ilgi gösterince Trabzonspor üzerinden ortaya atılan saçma sapan bir iddiaya tutunmuş. Arap sermayesi Doğu Karadeniz’de ikinci bir İsrail kuruyormuş! Turizme, bölgeye verilmek istenen zarara bakar mısınız?

İşin bir başka boyutu da Milletvekili Lütfü Türkkan’ın bu hezeyanlarına tepkinin neredeyse hiç yükselmemesi. AK Parti’nin 4, CHP’nin 1 ve İYİ Parti’nin de 1 Trabzon milletvekili var. Bu milletvekillerinden yapılan art niyetli açıklamayı kınayan bir açıklama duydunuz mu? Biz duymadık. 27. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Adnan Günnar’ın tavrından çok emin değiliz ama 27. Dönem Trabzon Milletvekili Salih Cora ya da yine 27. Dönem Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon’a ve bölgeye zarar verecek bu açıklamaya sessiz kalmazdı. CHP Milletvekili Ahmet Kaya ve İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de eleştirirdi. İçinde bulunduğumuz ahval böyle vahim olunca “Trabzon eski milletvekillerini çok arıyor” demekten kendimizi alamıyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —