Tarih: 07.03.2023 16:07

Tütsü Nedir? Tütsü Faydaları Nelerdir? Tütsü Nerelerde Kullanılır?

Facebook Twitter Linked-in

Yoğun ve stresli bir günün ardından hepimizin hayali evlerimize gidip huzur dolu anlara kucak açmak oluyor. Konfor ve sakinliğin iç içe geçtiği yaşam alanlarımızda her detayın bizi yansıtmasına ve iyi hissettirmesine önem veriyoruz. Kimi zaman bunu dikkat çeken aksesuarlarla kimi zaman da narenciye, vanilyalı ya da odunsu gibi mis gibi kokulu mumlarla başarabiliyoruz. Eğer siz de hem evinizin güzel kokmasını sağlayacak hem de havanıza farklılık katacak hoş bir dokunuş arıyorsanız ihtiyacınız olan şey tütsü olabilir! Gelin nefis kokularıyla rahatlığın odak noktası haline gelen tütsüler hakkında bilinmesi gereken tüm detaylara birlikte göz atalım. 

TÜTSÜ NEDİR?

Eski Türkçede 'duman çıkaran obje' anlamına gelen 'tütsüg' kelimesinden türetilen tütsü, yüzyıllardır pek çok kültürde yer alan özel kokulu ağaç parçaları, farklı özelliklerdeki otların doğrudan veya dolaylı olarak ateş ile temas etmesi ile ortaya çıkan güzel koku çeşitleridir.

TÜTSÜ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Pek çok form ve aromaya sahip olan tütsüler çubuk, burgu, spiral, ağaç, demet, koni gibi şekillerle piyasada yer almaktadır. Tütsülerin formu ne olursa olsun genel olarak kimyasal içerikli yapay çubuk tütsüler ve doğal tütsüler olarak ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz.

En sık kullanılan tütsüler arasında; Sandal Ağacı Tütsüsü, Ardıç Tütsüsü, Gül Tütsüsü, Lavanta Tütsüsü, Reyhan Tütsüsü, Adaçayı Tütsüsü, Vanilya Tütsüsü ve Hindistan Cevizi Tütsüsü yer almaktadır. Rahatlama ve sinirleri yatıştırma özelliği bulunan tütsüler arasından kokusu size hitap eden bir çeşidi seçerek ortamınızın atmosferini değiştirebilirsiniz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —