meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Udi Hindi Tozu Nedir, Ne İşe Yarar?

Udi hindi, öd ağacı olarak da bilinen bir bitkidir. Daha çok Uzak doğu Asya topraklarında yetişen udi hindi enerji veren ve bağışıklığı güçlendiren bir bitkidir. Peki, tam olarak udi hindi tozu ne işe yarar, faydaları nelerdir?

SAĞLIK 4.09.2023 17:11:00 0
Udi Hindi Tozu Nedir, Ne İşe Yarar?

 Udi Hindi Tozu Nedir, Ne İşe Yarar?

 Udi hindi adındaki şifalı bitki Uzak doğu Asya'da yetişmektedir. Yoğun şekilde Çin'de de görülür. Ülkemizde genelde süs bitkisi olarak yetiştirilen udi hindi otu kabukları yakıldığı zaman güzel bir koku vermektedir. Beyaz bir renge sahip olan udi hindi otunun diğer adı da öd ağacı olarak karşımıza çıkar. Peygamber efendimiz bir hadisinde 'tedavilerin en iyisi hacamat ile udi hindi tedavisidir' demiştir.

 Udi hindi tozu kadınlarda ve erkeklerde cinsel duyguları artırma etkileri ile bilinir. Mide ağrısına, hastalıklara ve balgam sorunlarına da iyi gelir. Cildi yenileme özelliği olduğundan cilde maske şeklinde uygulanması ölü derilerin temizlenmesini ve lekelerin giderilmesini sağlamaktadır.

 Mikropları atma özelliği olan udi hindi tozu doğal bir antibiyotik olma özelliğine de sahiptir. Hafif yanıklarda ve egzamalarda da alternatif tıp olarak kullanılan udi hindi tozu direnci artırır ve daha enerjik olmanıza yardımcı olur.

 Udi Hindi Tozu Faydaları Nelerdir?

 Udi hindi tozu şifası ile dikkat çeken bir bitki olarak karşımıza çıkar. Bal ile beraber tüketildiği zaman en doğal ve en iyi antibiyotik şeklinde karşımıza çıkar. Mikropları uzaklaştırma özelliği olduğundan bağışıklık sistemini destekler ve hasta olma riskini de azaltır. Nezle ve grip gibi özellikle de kış aylarında ortaya çıkan solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir.

 Boğaz yolunu yumuşattığı için boğaz ağrılarını giderir ve boğaz kuruluğunun da önüne geçer. Burun tıkanıklığında da etkili olan udi hindi tozu ile burun damlası hazırlayarak uygulamak da mümkündür. Bademcik iltihabı gibi genel iltihaplanma durumlarında da udi hindi otu etkili olmaktadır.

 Balgam problemlerinde udi hindi otunun tüketilmesi solunumun rahatlamasını sağlar. Kokusunun güzel olması dolayısı ile ağız kokusunun önüne geçer ve cinsel duyguları uyandırır. Vücut direncini olumlu etkileyen udi hindi tozu daha aktif ve daha enerjik olmanızı sağlar. 

 Udi Hindi Bitkisi Ne İçin Kullanılır?

 Udi hindi bitkisi ağız kokusu, egzama, cilt sağlığı, baş ağrısı ve boğaz ağrısında kullanılmaktadır. Gün içinde udi hindi bitkisini çiğneyerek ağız kokusunun önüne geçmek mümkündür. Güzel bir kokusu olduğundan ağız sağlığını destekler ve hoş bir kokuya vesile olur. Bal ile karıştırıldığında krem şeklinde yüzünüze kullanabilirsiniz.

 Bu sayede yüzünüz çok daha canlı ve gergin bir görünüme sahip olur. Bal şerbetine ilave edilerek tüketilmesi ağrı kesici özelliğinin aktif olmasını sağlar. Baş ağrısı, boğaz ağrısı, boğaz kuruluğu ve bademcik iltihabı için udi hindi bitkisi ve udi hindi tozu kullanılabilir.

 Udi Hindi Bitkisi Nasıl Kullanılır?

 Bağışıklık sistemini bitkisel yollar ile desteklemek isteyen kişilerin udi hindi bitkisi kullanmaları önerilmektedir. Kas ve eklem ağrıları için udi hindi yağı ya da udi hindi çayı kullanılması önerilir. Çeşitli hastalıklardan ya da stresten kaynaklı mide ağrıları için de udi hindinin kullanılması oldukça etkili olur.

 Hücre yenileme özelliği olan udi hindi bitkisini cilt problemlerini engellemek için de kullanabilirsiniz. Bademcik iltihabı için kullanılmak istediğinde de toz şeklinde kullanılabilir.


Anahtar Kelimeler: Hindi Nedir Yarar?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin