Tarih: 28.10.2024 10:28

UMKE Temel Eğitimi, 27 Sağlık Personeline Verildi

Facebook Twitter Linked-in

21-25 Ekim 2024 tarihleri arasında, 15. Bölge UMKE Koordinatörlüğü tarafından Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illerinden Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönüllüsü olmak isteyen 27 sağlık personeline yönelik UMKE Temel Eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitim programı, üç günlük teorik eğitimin ardından, katılımcılara pratik becerilerini geliştirmek amacıyla iki günlük kamp eğitimi ile devam etti. Trabzon’un Düzköy ilçesinde bulunan Doğu Karadeniz Gençlik Kampı'nda gerçekleştirilen kamp eğitimi, UMKE gönüllüsü sağlık personelinin acil durumlara hazırlıklarını artırmayı hedefliyor.

Kamp eğitimi süresince katılımcılara dar alanlarda enkaz altından medikal kurtarma, afet ve acil durumlarda lojistik destek sağlama, çadır kurma, doğada hayatta kalma teknikleri, eğitici ve zorlu parkurlarda zamana karşı yarışma, çoklu trafik kazalarında medikal kurtarma, araç içinden hasta/yara alıcı çıkarma, triyaj ve olay yeri yönetimi, kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) saldırı ya da tehditlerde medikal müdahale eğitimi gibi konular verildi.

Bu eğitim programını başarıyla tamamlayan 27 UMKE gönüllüsü sağlık personeli, aldıkları eğitimlerle birlikte UMKE personeli olmaya hak kazandı. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekerek, toplumun güvenliğini sağlamak için nitelikli ekiplerin oluşturulmasının gerekliliğini vurguladı.

UMKE, gelecekteki acil durum müdahalelerinde kritik bir rol oynamayı sürdürecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —