Tarih: 14.08.2023 10:03

Ünal Karaman 15 Ağustos’a denk getirilmesi asla bir tesadüf değildir ifadelerini kullandı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzonspor'da teknik direktörlük ve futbolculuk yapmış, 2023 seçimlerinde de siyasete giren İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Sümela Ayini öncesi tepki gösterdi.
Ünal Karaman da Sümela Ayinine Tepki Gösterdi

Trabzon Sümela Manastırı'nda her yıl düzenlenen Ortodoks Ayininin, Trabzon'un fethi ile aynı tarihe denk gelmesi gündem olmaya devam ediyor. 

Bu iki günün aynı tarihe denk gelmesine bir çok kişi tepki gösterirken, Trabzon'u iyi bilen daha önce şehirde de yaşamış İYİ Partili Ünal Karaman da tepki gösterenler arasına katıldı. Sosyal medya hesabından durum ile ilgili paylaşım yapan Karaman,  "15 Ağustos’a denk getirilmesi asla bir tesadüf değildir" ifadelerini kullandı.

Ayinin Denk Getirilmesi Tesadüf Değildir

Karaman paylaşımının tamamında şu ifadeleri kullandı;

“Uzun yıllar Trabzon’da yaşamış birisi olarak söylüyorum ki; Sümela Manastırı’nda gerçekleştirilmesi planlanan ayinin Trabzon’un fethi olan 15 Ağustos’a denk getirilmesi asla bir tesadüf değildir. Bu ayin, sıradan bir ibadet faaliyeti olmaktan uzak bir şekilde Türk milletinin egemenliğine açık bir meydan okumadır. Türk milliyetçileri olarak, milletimizin sinir uçlarına temas eden bu meydan okumaya sessiz kalmamız mümkün değildir. Bu şartlar altında yetkili makamlar verdiği yanlış karardan ivedilikle dönmeli, Türk milletinin hassasiyetlerini göz önünde bulundurarak ayin iznini iptal etmelidir”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —