Tarih: 26.07.2024 13:19

Üniversite Tercih Sürecinde Artvin'de Danışmanlık Hizmetleri Hız Kesmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Şube Müdürü Yücel Şeker ile birlikte 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi'nin Tercih Danışma Merkezi'ni ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında, tercih yapan öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelen Acar, onlarla sohbet ederek süreç hakkında bilgi aldı.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında ildeki tüm ortaokullarda tercih danışmanlığı yapıldığı gibi, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı tercih sürecinde de tüm liselerde tercih danışmanlığı bürolarının açıldığını belirten Acar, etkin, verimli ve başarılı bir tercih dönemi geçirilmesi için mevcut çalışmaları inceledi. Ziyaret sırasında okul müdürleri ve görevli öğretmenlerden bilgi aldıktan sonra, kolaylıklar dileyerek ziyaretini sonlandırdı.

Acar, tercih danışmanlık merkezlerinin önemine vurgu yaparak, "Öğrencilerimizin geleceğini şekillendiren bu kritik dönemde, doğru ve bilinçli tercihler yapabilmeleri için her türlü desteği sağlıyoruz. Tercih danışmanlık merkezlerimizde görev yapan öğretmenlerimiz, öğrencilerimize rehberlik ederek onların en iyi şekilde yönlendirilmelerini sağlıyor," dedi.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bu ziyaret, tercih döneminde öğrencilere ve ailelerine verilen desteğin bir göstergesi olarak dikkat çekti. Öğrenciler ve veliler, tercih danışma merkezlerinin sunduğu hizmetlerden memnuniyetlerini dile getirirken, bu merkezlerin süreç boyunca büyük bir kolaylık sağladığını ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —