Tarih: 22.08.2023 18:16

Üniversiteli Öğrencilerin Alabileceği Vergisiz Telefonlar

Facebook Twitter Linked-in

Vergi indiriminden yararlanmak isteyen pek çok üniversite öğrencisi, Türkiye'de üretilen telefonlar hangileri sorusunun yanıtını merak ediyor. Bu rehberde üniversite öğrencilerinin alabileceği vergisiz telefonlar listesi hazırladık.

Üniversite öğrencilerine bir kereliğine mahsus olmak üzere akıllı telefon ve bilgisayar satın alımlarında vergi muafiyeti sağlanacağı bilgisi paylaşılmıştı. Kanunun detayları açıklanmamıştı ancak konuya dair bir iddia ortaya atıldı.

Öğrencilerin indirimden yararlanmak için sadece Türkiye'de üretilen veya montajlanan telefon ya da bilgisayar modellerini seçmesi gerekeceği öne sürüldü. Peki, bu iddiaya göre yeni kanun ile beraber üniversitelilerin alabileceği vergisiz telefon modelleri hangileri?

 Üniversitelilerin Tercih Edebileceği Vergisiz Telefonlar

Ortaya çıkan bilgi doğrultusunda üniversite öğrencilerinin alabileceği vergisiz telefonlar listesi hazırladık. Listeyi hazırlarken son yıllarda piyasaya sürülen modelleri tercih ettik. Listede yer alan telefonların özelliklerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

General Mobile GM 24 Pro Özellikleri


General Mobile GM Phoenix 5G Özellikleri


General Mobile GM 23 Özellikleri


General Mobile GM 22S Özellikleri


Casper Via X30 Plus Özellikleri

Casper VIA M30 Plus Özellikleri

Üniversite öğrencilerinin alabileceği satın alabileceği vergisiz telefonlar listesinde Casper VIA M30 Plus da bulunuyor. Gücünü MediaTek G25 işlemcisinden alan telefonda 4 GB + 4 GB Sanal RAM bulunuyor. 128 GB depolama alanına saihp telefonda IPS ekran mevcut.


Casper VIA F30 Plus Özellikleri


Omix X5 Özellikleri


Omix X700 Özellikleri

En iyi batarya performansına sahip telefonlar arasında yer alan Omix X700 modelinde 5000 mAh batarya kapasitesi bulunuyor. 30W kablolu hızlı şarj teknolojisini destekleyen telefonun AMOLED ekranı 0180 x 2400 piksel çözünürlük sunuyor.

Reeder S19 Max Pro S Özellikleri


Reeder S19 Max Özellikleri


Reeder S19 Max Pro Özellikleri

POCO C40 Özellikleri

Üniversitelilerin alabileceği vergisiz telefonlar listesinde POCO C40 modeli de bulunuyor. Türkiye'de üretilen akıllı telefonun IPS LCD ekranı 720 x 1650 piksel çözünürlük ve yaklaşık 268 PPI piksel yoğunluğu sunuyor.


Bu rehberde ortaya atılan iddiaya göre üniversite öğrencilerinin alabileceği vergisiz telefonlar listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı telefon hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —