Tarih: 22.10.2023 10:16

Üniversitenin 15. Yıl Kutlamalarında Sanat ve Spor Coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Beşinci günün vurguları arasında, mitoloji sergisi, etno-spor turnuvaları ve uluslararası sosyal bilimler sempozyumu yer aldı.

Üniversitenin 15. Yıl Kutlamaları, beşinci gününde sanat ve spor dolu bir programla devam etti. Günün ilk etkinliği, Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı "Mitolojiler ve Dede Korkut Hikayeleri" sergisiydi. Bu sergi, Dede Korkut hikayelerinden ilham alan eserlerle ziyaretçileri büyüledi. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, sergiyi ziyaret ederken, Roland Barthes'in çağdaş mitolojilere dikkat çektiğini belirterek, bu serginin bellekleri canlandırdığını ifade etti.

Günün ikinci büyük etkinliği, kadim etno-spor geleneklerini yaşatan Mangala ve Mas Güreşi Turnuvasıydı. Öğrenciler arasında gerçekleşen bu turnuva, tarihsel bir rekabete sahne oldu. Rektör Türkmen, bu etkinlikle ilgili sosyal medya hesabından, "Üç kıtaya ve yedi iklime hükmetmiş bir medeniyetin dinamikliği ve kıvrak zekası aşikârdır. Böylesine bir milletin geleneği olan Mangala ve Mas Güreşi, Üniversitemizin spor mozaiğindeki etno-spor çeşitliliğini yaşatıyor. Bugün, ceddimizle aynı oyunları oynayarak özümüzü andık." dedi.

Aynı gün, Filistin'e destek yürüyüşü düzenlenirken, 5. Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu oturumları da devam etti.

Yıl Kutlamaları'nın altıncı ve son gününde, 100. Yıl Cumhuriyet Koşusu ve ödül törenleri ile Avrupa seyahatine hak kazanan öğrencilerin tanıtım töreni gerçekleşecek. Ödül töreninde, turnuvalarda ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin yanı sıra sponsor ve destekleyen kuruluşlara belge ve beratları takdim edilecek.

Yıl Kuruluş Etkinlikleri, sanat, spor ve bilimle dolu zengin bir programla kutlanırken, katılımcılar unutulmaz anılarla evlerine dönecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —